pesto-rosso.png

Pesto Rosso - Röd pesto på veganskt vis

Pesto Rosso, eller röd pesto som det också kallas, är en smakrik röra som gör sig lika bra som pålägg på mackan som topping på pizzan eller pastan. Att göra hemlagad röd pesto är väldigt enkelt. Följ bara Plant Based By Thess recept och servera en härligt bitig och smakrik röra till middagen!

Recept av Plant Based By Thess
Foto: Therese Elgquist

Ingredienser

Receptet ger ca 2 dl
  • 100 gram torkade tomater
  • 1 dl pumpakärnor, gärna rostade
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1/2 dl kallpressad olivolja
  • 1 tsp lönnsirap eller kokossocker
  • 1 handfull färsk persilja
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här: 

Börja med att blötlägga de torkade tomaterna i kokat vatten i 10 minuter. Använder du tomater i olja kan du hoppa det första steget. Rosta därefter pumpakärnorna i en torr, medelhet stekpanna tills de börjar poppa. 
Plocka fram din blender, matberedare eller stavmixer och mixa alla ingredienser tills att du fått en härligt röd och bitig pesto. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna den smakrika röran som pålägg på smörgås, till ostbrickan, på ugnsrostade rotfrukter eller toppa med den röda peston på din hemmagjorda pizza!

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.