Längdskidor Stina kladdkaka.jpg

Stina Nilssons nyttiga kladdkaka

Stina Nilsson är tjejen som har åkt skidor sen hon var pytteliten. Hennes förebild är kollegan Charlotte Kalla och köksprylen Stina aldrig skulle klara sig utan är hennes älskade ugn där hon både tillagar kladdkaka och rostar nyttiga nötter.

När Stina vill unna sig något tillagar hon en god och nyttig kladdkaka. 

– Jag bakar en kladdkaka som är gjord på mandelmjöl, banan, dadlar och kakao. Det låter jättetråkigt men det blir helt magiskt! På sommaren fryser jag även in vattenmeloner i små kuber. De blir som glass när man tar ut dem under en varm sommardag. Det måste ni prova!

Stina delar sitt recept med Electrolux Home

Nyttig kladdkaka på dadlar, banan och kakao

Du behöver:
4,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2,25 dl kakao
12-14 färska dadlar
2 bananer

Gör så här:
Blanda mandelmjöl, bakpulver och kakao i en mixer. Mixa banan och dadlar för sig. Blanda i dadelsmeten i de torra ingredienserna och klicka ned i en smord form. Baka i ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader.

Stina tipsar även om hur vi som vill komma i form men som inte riktigt orkar ta tag i det ska göra. 

– Sätt upp ett mål! Vad vill du uppnå med att börja träna? Skriv gärna ner de små framstegen som du gör under tiden, då blir det mycket roligare att fortsätta på den resan som du har börjat. Och om plånboken tillåter det så rekommenderar jag verkligen att investera i härliga och fräsiga träningskläder i glada färger! Det gör mer än vad man tror, jag känner mig alltid som snabbast när jag har ett par sprillans nya löpardojor till exempel. 

Foto: Sammi Steen

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...