1200x628px_8.jpg

Vattenmelonsallad med fetaost & mynta

Mycket god melonsallad som är snabb att göra och som passar perfekt att servera till grillat. I salladen möter vattenmelonens sötma den salta fetaosten i en härlig blandning. Toppa salladen med fräsch mynta och lite svartpeppar.

Tillagningstid: Under 30 min
Portioner: 4

Ingredienser

1 rödlök
Saften ur 1 lime
2 krm salt
8 dl tärnad vattenmelon (8 dl motsvarar cirka 800 g)
1 gurka
150 g fetaost
3 msk olivolja
Svartpeppar
1 kruka med mynta

Gör så här

Skala och skiva löken tunt. Lägg lökskivorna i en stor bunke, pressa limesaften över och salta. Låt stå och marinera i 5-10 minuter.

Skala och skär vattenmelonen i cirka 4 cm stora tärningar. Skär gurkan i stora bitar. Smula fetaosten. Blanda ner melonen, gurkan och fetaosten tillsammans med rödlöken och ringla över olivoljan. Krydda med peppar.

Finstrimla hälften av myntan och vänd ner i salladen. Toppa den med resten av myntabladen.

Skriv ut