valsmakande-julkottbullar.jpg

Välsmakande julköttbullar på egen färs

Testa vårt recept och bjud på extra lyxiga och välsmakande julköttbullar i år. Godast blir de om du väljer ett fint kött och maler färsen själv med en köttkvarn.

Du behöver
Till en sats 

500 g nötkött (exempelvis högrev, rostbiff eller nötytterlår)
500 g fläskkött (exempelvis fläskkarré eller bogfläsk)
2 st ägg
2 dl ströbröd
2 gul lök
2 dl grädde
2 msk smör
2.5 tsk salt
2 krm malen kryddpeppar
2 krm mald muskotnöt
1 krm mald kryddnejlika

Gör så här

  1. Putsa köttet och mal det till en färs med en köttkvarn.
  2. Blanda grädde och ströbröd i en skål och låt svälla 5-10 minuter. 
  3. Hacka löken i en matberedare och stek den mjuk i smöret på låg värme.
  4. Blanda samman färsen, ägg, lök och kryddor med gräddblandningen i en köksassistent. 
  5. Låt färsen stå i kylen i cirka en timme. 
  6. Forma köttbullssmeten till bullar, enklast med blöta händer.
  7. Stek köttbullarna i en rejäl klick smör tills de är genomstekta, cirka 8 minuter.

Tips!
Testa även att göra köttbullar till julen med egen färs på kalkon eller kyckling. Eller varför inte lax?

 

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...