våffeldagen-25-mars-800x440.png

Frasiga våfflor till förrätt, varmrätt eller efterrätt

Att göra egen våffelsmet är enkelt! Testa vårt klassiska recept och njut av barnsligt goda och frasiga våfflor. Bäst blir de om du hettar upp våffeljärnet ordentligt.

Recept: Våfflor

Våffelsmet

  • 2 ägg
  • 3 dl kolsyrat vatten 
  • 3 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • ½ tsk salt 
  • 100 g smält smör

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda äggen, tillsätt det kolsyrade vattnet.
  3. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och salt.
  4. Rör i det smälta, avsvalnade smöret. Låt smeten vila i ½ -1 timme.
  5. Grädda våfflorna gyllenbruna i våffeljärn.

Serveringsförslag

Till förrätt: Servera med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, citron och dill. 
Till varmrätt: Servera med lufttorkad skinka, avokado, tomater och ruccola.
Till efterrätt: Servera med färska bär och florsocker, sylt och grädde eller en kula vaniljglass. 

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.