iStock-495724666.jpg

Smakrika pepparkakor till glöggfikat

Att göra egen pepparkaksdeg är både roligt och enkelt. Ta del av vårt recept och testa att göra dina egna smakrika pepparkakor inför advent och glöggfikat på söndag! Tänk på att göra pepparkaksdegen dagen innan baket så att den hinner vila ordentligt.

Du behöver

Till 1 sats, cirka 150 stycken pepparkakor

3 dl socker
1½ dl ljus sirap
1½ dl vatten
200 g smör
1 msk kanel (malen)
1 msk ingefära (malen)
1½ msk kardemumma (malen)
1½ tsk kryddnejlika (malen)
2 tsk bikarbonat
ca 12 dl vetemjöl (och lite extra till kavlingen)

Kristyr

4 dl florsocker
1 st äggvita
2 krm ättikssprit 12% eller citronsaft
Karamellfärg (valfritt)
Spritspåse eller bakplåtspapper

Gör så här

  1. Smält smöret tillsammans med farinsocker och sirap i en kastrull.
  2. Häll över blandningen i en köksassistent.
  3. Tillsätt kryddor och vatten.
  4. Blanda samman mjöl och bikarbonat, häll sedan i smeten.
  5. Arbeta ihop till en deg i assistenten.
  6. Plasta in pepparkaksdegen och låt den vila i kylen i cirka ett dygn eller över natten. 
  7. Sätt ugnen på 175 grader.
  8. Kavla ut pepparkaksdegen på mjölat bord och till cirka 1-2 mm tjocklek.
  9. Tryck ut pepparkakor med valfria former. 
  10. Lägg figurerna försiktigt på en plåt med bakplåtspapper. 
  11. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 6-8 minuter. Låt svalna.
  12. Blanda samman ingredienserna till kristyren med matberedare eller stavmixer. 
  13. Tillsätt eventuell karamellfärg.
  14. Fyll en strut och spritsa kakorna.

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...