smarta-tvattstugelosningar-800x440.jpg

Planera din tvättstuga med våra tips

Går du i tankar om en ny tvättstuga, men behöver inspiration som hjälp på traven? Då har du hittat rätt! Här tipsar vi om smarta tvättstugelösningar för både små och stora tvättstugor. Perfekt när du ska planera tvättstuga!

Skapa en praktisk skåpsinredning

Att bygga en tvättstugga eller förändra sin befintliga kräver planering. Inte minst när det kommer till skåpsinredningen. Tack vare ett flexibelt system kan du enkelt skräddarsy inredningen precis som du vill ha den. Kanske behöver du hänga upp kläder som ska strykas? Eller ha fack för rena handdukar?

När du planerar tvättstugan behöver du hitta en lösning som passar dig och ditt hem.

Förvara smutstvätten i backar

Har du utrymme att förvara smutstvätten i tvättstugan? Då kan du smidigt med hjälp av backar gömma smutstvätten i förvaringen. Baserat på hur mycket utrymme du har kan du sortera smutstvätten efter färg och skötselråd. För små tvättstugor kan en bättre lösning vara att ha smutskorgar i sovrummen.   

Sortera den rena tvätten per familjemedlem

Sortera den rena tvätten i olika lådor, fack eller trådbackar. Och har du möjlighet, dela då upp per familjemedlem. Då blir det enklare att plocka undan kläderna! Som bonus kan du även se om någon i familjen slarvar med att få undan sitt.

Praktisk förvaring av tillbehör i tvättstugan

Små fack och lådor är perfekta till förvaring av tillbehör i tvättstugan. Där kan du förvara tvättmedel, sköljmedel och fläckborttagning men även strykjärn och ångstationer. Om du placerar medlen i anslutning till maskinerna så blir det lite bekvämare att tvätta. I dina fack kan du även ha korgar till förvaring av småsaker som tvättpåsar. På så sätt undviker du att tillbehören ligger framme och blir dammiga. 

Häng in strykbrädan och torkställning

Med ett högskåp kan du gömma undan strykbräda och torkställning utan problem. Vill du även ha städartiklar i tvättstugan är högskåp perfekt förvaring av golvmopp och dammsugare. Och dammvippan, den hänger du på krok!

Med fack och lådor i inredningen får du ordning och reda i din tvättstuga.

Häng upp kläder för strykning

Det kan vara skönt att hänga undan kläder som lätt får skrynklor i väntan på strykning. Komplettera därför med praktisk klädförvaring i din skåpsinredning.

Bygg in maskinerna i förvaringen

Vill du inte ha tvätt- och torkmaskiner synliga i tvättstugan? Då kan du enkelt gömma dem i förvaringen! Välj en passande tvättstugelösning efter behov och välj till snygga dörrar. Med vitvarorna i förvaringen kan du även placera dem mer yteffektivt. 

Göm tvättmaskinen i förvaringen med skjutdörrar.

Ha en arbetsbänk till att vika kläder

Om du har utrymme för en arbetsbänk, och gärna med vask, kan det vara ett bra alternativ. Vasken är framförallt ett bra komplement om du har känsliga kläder som behöver tvättas för hand. En arbetsbänk är alltid bra att ha för att sortera och vika kläder. Är bänken tillräckligt stor kan du även stryka på den.

Tvättbänk är en uppskattad arbetsyta i tvättstugan

Vilka vitvaror behöver du?

Den lilla tvättstugan

Tvättmaskin, torktumlare eller kanske en kombinerad tvätt och tork? Genom att tänka över valet av vitvaror en extra gång kan du vinna mycket förvaringsutrymme.

Om du har ett litet utrymme kan en kombinerad tvätt- och torkmaskin vara ett bra alternativ. Då sparar du utrymme utan bekostnad på funktionalitet! Du kan även se över kompakta tvätt- och torkmaskiner eller toppmatade alternativ. Alternativt kan du stapla maskinerna på varandra för att vinna yta.

Den större tvättstugan

Om du tvättar ofta och mycket kan det vara skönt att ha en separat tvätt- och torkmaskin. Välj då vitvaror med hög kapacitet. Placerar du dem sedan på en bekväm arbetshöjd blir det mer ergonomiskt och skonsamt för ryggen när du tömmer och lastar din tvätt.

Förvaring i tvättstugan med maskiner staplade på varandraFörvaring i tvättstugan med maskiner bredvid varandra på en mer bekväm höjd.

 

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...