no-bake-cheesecake-800x440.jpg

Cheesecake recept skogsbär och vit choklad

Tycker du också att din pappa är bäst? Skäm bort honom med denna smarriga no bake cheesecake med skogsbär och vit choklad. No bake betyder att den inte bakas av i ugn. Gör den med fördel dagen innan - den behöver ett par timmar i kylen för att stelna. Receptet hittar du här nedan! 

No bake cheesecake med skogsbär och vit choklad

Ingredienser

Portioner: 8 bitar

Botten

15 digestivekex
125 gram smör

Fyllning

200 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl socker
1 krm vaniljpulver

Topping

250 g skogsbär
3 msk vatten
1 msk strösocker
0,5 tsk agar agar

Gör så här

Botten

  1. Mixa kexen i en matberedare eller mixer.
  2. Smält smöret. 
  3. Blanda smör och kexsmul till en massa.
  4. Tryck ut i botten av en springform.
  5. Ställ in i kylen.

Fyllning

  1. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
  2. Vispa ihop socker, vaniljpulver och färskost i en skål med stavmixer eller köksassistent. 
  3. Tillsätt den smälta chokladen till ostblandningen under vispning. 
  4. Vispa grädden lättvispad och vänd försiktigt ner den i smeten.
  5. Häll smeten över botten och låt sedan stelna i kylen i minst 3 timmar.

Topping

  1. Häll alla ingredienser i en kastrull.
  2. Koka under omrörning ett par minuter. Låt svalna något innan du häller på cheesecaken. 
  3. Ta ut cheesecaken och häll över toppingen efter tidigast en timme. 
  4. Låt stå i kylen för att stelna i minst 2 timmar till.

Tips!

Denna no bake cheesecake är gelatinfri, men du kan även använda 1 blad till toppingen istället för agar agar-pulver.

Vill du ha din cheesecake fryst? Inga problem. Ställ din cheesecake i frysen istället, så får du den som en frozen cheesecake. 

No bake cheesecake stelnar i kyl

Det finns många varianter av cheesecake. Den vanligaste är en klassiskt bakad, sen finns även fryst och så kallad no bake som inte bakas av i ugn. No bake låter du istället stå i kylen för att stelna. Fördelen med en no bake cheesecake är dels att du sparar tid i bakningsmomenten och behöver inte oroa dig för att den spricker och blir torr. Sedan är den fruktansvärt god med! 

Redskap till en no bake cheesecake

En annan fördel med no bake cheesecake är att du inte behöver så många redskap. En mixer eller matberedare är bra att ha till botten då man helst vill få kexsmulet fint utan större bitar. Du kan annars krossa kexen i en försluten påse med brödkavel. Köksassistent eller stavmixer underlättar för att vispa smeten luftig och fin. Slickepotten är självklart inte att glömma till att bre ut smeten jämnt i formen. Har du en palettkniv hemma gör den jobbet ännu bättre. 

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.