tomatsasens-dag.png

Hemlagad tomatsås på rostade tomater

En hemlagad tomatsås slår det mesta. God som den är men även perfekt som bas till köttfärssåsen, lasagnen eller att ha på pizzan. Här har vi gjort tomatsåsen från grunden med färska tomater som vi sedan rostat i ugnen för en ännu mer smakrik sås.

Recept: Tomatsås

Du behöver
Till en sats

  • 1 kg tomater (plommon eller körsbär)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gullök
  • ½ kruka färsk basilika
  • Olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • Svartpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och dela tomaterna.
  3. Hacka vitlöken grovt och dela löken i klyftor.
  4. Lägg ingredienserna på en plåt och tomaterna med snittytan uppåt.
  5. Ringla över olivolja, salta och peppra.
  6. Rosta grönsakerna i ugnen i cirka 40-50 minuter.
  7. Häll grönsakerna i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser och färsk basilika.
  8. Mixa blandningen med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med lite extra salt vid behov.
  9. Servera ihop med nykokt pasta eller förvara i kyl som bas till andra rätter.

 

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...