EKM5550-fordelar-med-assistent-800x440.jpg

Fördelar med en hushållsassistent

Med en hushållsassistent blir det roligare och enklare att laga mat och baka bröd hemma. Maskinen blandar, knådar och vispar och spar dig både tid och kraft. Vi tipsar om vad du ska tänka på när du köper ny hushållsassistent.

Köksmaskin, bakmaskin eller hushållsassistent – kärt barn har många namn. Vi guidar dig inför köpet. 

Vad ska du använda din hushållsassistent till?

Vilka behov har du i köket? Älskar du att baka och fyller frysen med bröd, bullar och andra bakverk är det storleken på bunken av betydelse. En stor bunke fungerar även som jäskärl för större degar.

Vill du ha din assistent till lite av varje och blanda, knåda och vispa mindre mängder i taget är det praktiskt att köpa en modell med flera tillbehör. En fördel är om det följer med flera bunkar i olika storlekar.

Har du två bunkar kan du knåda en bulldeg i den större skålen och fixa fyllningen i den mindre.

En annan aspekt är hur mycket plats du har i ditt kök. Alla moderna assistenter är måttanpassade så att de får plats under ett överskåp, och många har en design som tillåter dem att stå framme permanent, som en inredningsdetalj. 

Motor, effekt och watt. Hushållsmaskinens avgörande specifikationer 

Att stirra sig blind på wattal när det kommer till hushållsassistent är dumt. Även om ett högre wattal talar för en starkare maskin är det en bättre idé att kolla på motorns placering i förhållande till redskapet. 

Om bunken står still och det är redskapet som jobbar, en så kallad konditorimaskin, är det optimalt om motorn sitter ovanför redskapet. Är det en maskin där bunken snurrar är det istället en fördel om motorn är placerad under bunken. Sitter motorn placerad i maskinens ”rygg” går en del av effekten förlorad på vägen till redskapet. 

Mer än bara degblandare - köttkvarn, kaffekvarn och citruspress

Till många hushållsassistenter följer flera redskap med i grundutrustningen. En till två bunkar, visp, degkrok, blandare och skyddslock är en bra grund.

Många gånger kan en hushållsassistent ersätta andra hushållsmaskiner som matberedare och elvisp. Vill du ge din assistent fler användningsområden kan du köpa till bland annat köttkvar, riv- och skivtillbehör och pastavalsar. Vissa maskiner har passertillsats, citruspress, musli- mjöl och kaffekvarn och som tillbehör.

Användningsområden för din hushållsassistent

• Med maskinens visp gör du med lätthet en luftig maräng, vispar grädde och emulsioner. 
• Med degkroken slipper du knåda för hand och får till starka glutentrådar vilket ger högre och luftigare bröd och bullar. 
• Med blandaren fixar du potatismos, pajdeg och kaksmet och blandar lätt ihop en råbiff.  
• Med köttkvarn kopplad till assistenten kan du mala din egen köttfärs och stoppa korv, eller varför inte mala fisk till egna fiskburgare?
• Riv- och skivtillbehöret är perfekt när du behöver skiva stora mängder potatis till gratänger eller riva grönsaker och kål. 
• Med en passertillsats fixar du fruktmos och barnmat enkelt och smidigt. 

Fler fördelar med en hushållsassistent

• Du kan ersätta flera av hushållets övriga maskiner.
• Du slipper knåda, vispa och röra – perfekt för dig som vill bjuda många gäster och behöver ett par extra händer i köket. 
• Alla tillbehör går att köra i diskmaskinen.

I våra butiker säljer vi hushållsassistenter från bland annat Electrolux, Ankarsum och Wilfa. Utbudet kan variera i de olika butikerna. Hitta din närmaste butik här!

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...