Recept header.png

Marängtårta med lemoncurd och blåbär

Mors dag innebär härliga bakverk med säsongens bär. Överraska mamma med en ljuvlig sommartårta med maräng, lemoncurd och blåa bär.

Maräng:

5 st äggvitor, rumsvarma
2,5 dl socker
Pressad citronsaft

Fyllning:

150g lemoncurd
0,5 st citron + rivet skal
3,5 dl vispgrädde
100 g färska blåbär, spara lite till garnering
100 g svarta vinbär, spara lite till garnering

Garnering: Blåbär, svarta vinbär och florsocker

Gör så här:

  1. Smöra och mjöla formen. Använd en med löstagbar kant.
  2. Vispa äggvitorna och citronen till skummet börjar lyfta.
  3. Vänd ner hälften av sockret i skummet och vispa på mellanhastighet tills marängen tjocknat. Blanda i resten av sockret och vispa vidare på full hastighet till dess att det blir en fast konsistens.
  4. Sätt ugnen på 250 grader, häll i marängen i formen. Så fort ugnen nått 250 grader ställer du in formen och sänker temperaturen till 150 grader. Grädda marängen i 1,5 timme. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i ytterligare 5 timmar.
  5. Vispa grädden, smaksätt med citronskal. Lägg ett tjockt lager lemoncurd på marängen och sedan ett lager grädde. Toppa med blåbär och svarta vinbär.
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...