Sparrissoppa-800x440.jpg

Sparrissoppa på vårens skörd

Välkomna våren med en soppa på säsongens primörer. Vårens skörd bjuder på både vit och grön sparris, i det här receptet har vi använt oss av grön. Sparrissoppan är perfekt att avnjuta till förrätt eller som huvudrätt tillsammans med en bit bröd.

Sparrissoppa
Tid: 25 min
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:
500 gram grön sparris
5 st schalottenlökar (alt. Gullök)
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong (alt. buljongtärningar)
1 dl vitt vin
1 nypa salt
1 nypa peppar

Gör så här:

  1. Skala sparrisen och skär upp i 1 cm långa bitar men lämna topparna oskurna.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
  3. Lägg i sparrisbitarna och topparna och låt koka i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  4. Skala och hacka löken. Fräs lätt i en kastrull.
  5. Häll därefter över vinet, buljongen och grädden i kastrullen. Koka upp.
  6. Lägg sedan i sparrisbitarna (ej sparristopparna) i kastrullen och låt koka i 10 minuter.
  7. Häll soppan i en matberedare och blanda.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera i soppskålar med sparristopparna som garnityr.

Här är en produkt du kan behöva för att njuta av säsongens primörer med en vårig sparrissoppa.
OBS! Finns endast i våra fysiska butiker.

C3 Matberedare
30-10111

  • 2 L beredningsskål
  • 1 L arbetskapacitet
  • Motoreffekt: 500 W
  • Hackar, river och skivar
  • Perfekt resultat snabbt

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...