
Sparrissoppa på vårens skörd
Välkomna våren med en soppa på säsongens primörer. Vårens skörd bjuder på både vit och grön sparris, i det här receptet har vi använt oss av grön. Sparrissoppan är perfekt att avnjuta till förrätt eller som huvudrätt tillsammans med en bit bröd.
Sparrissoppa
Tid: 25 min
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
500 gram grön sparris
5 st schalottenlökar (alt. Gullök)
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong (alt. buljongtärningar)
1 dl vitt vin
1 nypa salt
1 nypa peppar
Gör så här:
- Skala sparrisen och skär upp i 1 cm långa bitar men lämna topparna oskurna.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
- Lägg i sparrisbitarna och topparna och låt koka i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- Skala och hacka löken. Fräs lätt i en kastrull.
- Häll därefter över vinet, buljongen och grädden i kastrullen. Koka upp.
- Lägg sedan i sparrisbitarna (ej sparristopparna) i kastrullen och låt koka i 10 minuter.
- Häll soppan i en matberedare och blanda.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera i soppskålar med sparristopparna som garnityr.
Skriv ut