glogg-800x440.png

Klassisk glögg

Duka upp för glöggmys! En varm kopp glögg är ett mycket uppskattat inslag till glöggminglet. Servera gärna med russin och skållade mandlar.

Tillagningstid: 15 min

En klassisk glögg med alla kryddor som hör julen till. Koka den på spisen eller i din slow cooker och servera med skållad mandel och russin. 

Ingredienser

1 kanelstång
6 hela kryddnejlikor
1 torkad ingefära
0,5 tsk kardemummakärnor
1,5 pomeransskal
1 dl russin
1,5 dl okryddat brännvin
75 cl rött vin
1,5 dl strösocker

Gör så här

Lägg kanel, kryddnejlika, ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin i en burk med tättslutande lock.

Häll på brännvinet tills allt är helt täckt. Förslut burken och låt den stå i fyra dagar. Skaka burken då och då.

Efter fyra dagar: Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt rödvin och cirka hälften av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills sockret löst upp sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.

Häll upp på flaska och förvara glöggen svalt.  

Tips! 
Använd slow cookern att servera glöggen ur. Ställ in på serveringsläge eller låg värme så håller du drycken varm under hela bjudningen. 

Electrolux Home tipsar om glögg i slow cookern

 

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...