yoghurtglass-jordgubbar-recept-800x440.jpg

Hemgjord yoghurtglass med svenska jordgubbar

Finns det något bättre än svenska jordgubbar på sommaren? Vårt recept på yoghurtglass med jordgubbar går rekordsnabbt att göra. Tänk bara på att smeten måste frysa i ett par timmar in det blir glass. Och har du lite tid, byt då ut till frysta jordgubbar så får du glass på minuten!

Yoghurtglass med jordgubbar

Du behöver

Till cirka 2 liter glass:

1 liter färska jordgubbar (använda frysta om du vill ha glassen klar direkt)
9 dl turkisk yoghurt
2 dl strösocker

Gör så här - Glass med färska jordgubbar

1. Rensa jordgubbarna.

2. Lägg jordgubbarna i en kastrull med lite vatten. Strö på socker och koka upp långsamt under ett par minuter. 

3. Låt jordgubbarna svalna.

4. Mixa jordgubbsblandningen med yoghurt i en mixer tills det blivit en krämig massa.

5. Lägg allt i en form och låt frysa i cirka 3 - 4 timmar. Rör helst om var tjugonde minut.

Tips: Om du vill minska nedfrysningstiden - mixa frusna bär istället för färska.

Gör så här - Glass på minuten

  1. Mixa frysta jordgubbar, yoghurt och socker i din mixer.
  2. Servera glassen direkt och dekorera med en kvist citronmeliss.  
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...