brodsmul.png

Rostat kål- och brödsmul för frasig topping till maträtter

Kål- och brödsmul passar perfekt som topping på flera olika maträtter! Det är också ett perfekt sätt att ta tillvara på rester. Så släng ihop bröd och valfri kål på en plåt och använd som topping till sallader eller annan maträtt som du vill ge lite extra krispighet till. Plant Based By Thess recept har inga exakta mått utan kan anpassas precis som du vill beroende på hur mycket bröd och kål du har.

Recept av Plant Based By Thess
Foto: Therese Elgquist

Ingredienser

Receptet på kål- och brödsmul har inga exakta mått. Blanda efter tycke och smak eller ta mängden rester som du har hemma.
  • Bröd, gärna surdegsbröd eller rågbröd
  • Stjälkar från grönkål, svartkål eller blomkål
  • Rapsolja
  • Vitlök
  • Torkad dragon
  • Flingsalt

Gör så här: 

Mixa brödet i en blender så att det blir smuligt och ställ sedan åt sidan. Skär stjälkarna från kålen i mindre bitar och mixa så att det får en smulig konsistens. Blanda samman kål- och brödsmulet med en nypa dragon och en nypa salt. Ringla sedan över en skvätt olja och blanda ihop. 
Värm ugnen till 150°C. Lägg smulet på en plåt och rosta i ca 30 minuter tills det blir gyllene och krispigt. Glöm inte att röra om då och då. 
Använd det frasiga kål- och brödsmulet som topping på olika maträtter och tillför extra textur och krispighet till maten! Förvara i burk med tätslutande lock.
Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.