äppelpaj-800x440.png

Recept: Jättegod glutenfri äppelpaj

Den här tiden på året blir vi alltid lite extra sugna på pajer. Så vad passar då bättre än att dela med oss av ett favoritrecept?

Ett otroligt enkelt och gott recept på en glutenfri äppelpaj. Men självklart går det att byta ut äpplena mot valfri frukt eller bär. 

Du behöver: 

  • ca 4 äpplen beroende på storlek
  • 1 tsk kanel
  • 150 g smör (kan bytas ut mot mjölkfritt alternativ)
  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 1/4 dl glutenfri mjölmix

Gör så här:

  1. Skala äpplena och skär upp dem i mindre bitar
  2. Placera sedan äpplena i en smörad pajform och pudra över kanel
  3. Smält därefter smöret i en kastrull
  4. Rör sedan ner alla ingredienser i det smälta smöret
  5. Fördela pajsmeten jämnt ovanpå äpplena
  6. Grädda därefter pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter

Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass medan pajen är ljummen.
Om sällskapet önskar så finns det växtbaserade alternativ till vaniljsås och vaniljglass i välsorterade matvarubutiker. 

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.