morotsfalafel.png

Bakad morotsfalafel med basilika och sesamfrön

Bakad morotsfalafel är en god och fräsch variant av den klassiska vegetariska maträtten. Testa att baka dem i ugnen med sesamfrön för ett extra krispigt resultat. Dessutom är det ett enkelt sätt att tillaga flera falaflar på en och samma gång. Servera morotsfalafeln i en härlig sallad, wrap eller rakt upp och ner som plockmat på nästa mingel!

Recept av Plant Based By Thess
Foto: Agnes Maltesdotter

Ingredienser

Receptet ger ca 20 morotsfalaflar
  • 2 förpackningar kokta kikärtor (à 230 g avrunnen vikt)
  • 3 dl finriven, noga urkramad, morot
  • 2 nävar färsk basilika (eller 2 msk fryst)
  • 1 finriven liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1⁄2 tsk salt 
  • sesamfrön att rulla i

Gör så här: 

Värm ugnen till 200°C. Häll av och skölj kikärtorna och mixa till en bitig smet tillsammans med morot, färsk eller fryst basilika, vitlök, spiskummin och salt. Forma till ca 20 bollar och rulla dem i sesamfrön. Lägg på bakplåt, baka i ugnen i 15 minuter. Rulla runt bollarna och baka i ytterligare 10-15 minuter tills det att falafeln är krispig.
Servera med sallad, som wrap, tillsammans med hummus eller bara som plockmat!
Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.