halloween-700x390.png

Läskiga cake pops och saftig pumpakaka

Lagom till Halloween bjuder vi på läskiga cake pops som är en garanterad succé hos de yngre! Att de sen även är otroligt goda är något alla uppskattar, oavsett ålder. Om dessa trots allt inte faller i smaken bjuder vi även på ett recept till en saftig pumpakaka.

Du behöver
För cirka 15 cake pops        

1 st ägg
0,5 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
1 dl mjöl
1,5 msk kakao
1 dl vaniljyoghurt
75 gram färskost
200 gram vit choklad
Strössel eller mörk choklad till ögon
15 st träspett

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda samman bakpulver, vaniljsocker, mjöl och kakao.
4. Tillsätt de torra ingredienserna till smeten och rör väl.
5. Blanda i vaniljyoghurten.
6. Häll i smeten i form klädd i bakplåtspapper.
7. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter. Använd sticka för att se när den är klar.
8. Låt kakan svalna, mixa sedan sönder den och blanda med färskosten.
9. Forma till bollar och låt de sedan stå kallt i 30-45 minuter.
10. Smält 100 gram vitchoklad.  
11. Tryck i ett träspett per boll och doppa sedan kakan försiktigt i chokladen, gärna två gånger. Låt överflödig choklad rinna av, placera dem i ett oasis block eller liknande tills chokladen stelnat. 


Dekor

1. Smält resterande choklad till garneringen. Rippla över chokladen (förslagsvis med en liten sked eller gaffel) samtidigt som du roterar spettet.
2. Sätt fast strössel till ögon eller smält en liten del mörk choklad till ögonen.

 

Om du hellre vill njuta av en saftig pumpakaka.. 

Pumpakaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja
2 dl riven morot
2 ½ dl riven pumpa

Glasyr
60 g smör
4 dl florsocker
100 g philadelphiaost
Skal av 1/2 lime


1. Sätt ugnen på 175°.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda därefter alla torra ingredienser i en skål och vänd ner dem i äggsmeten. Riv morötter och pumpa och tillsätt dem och oljan i smeten. 

3. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 65 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna ordentligt. 

4. Glasyr: Blanda frostingen genom att vispa rumstempererat smör, florsocker, philadelphiaost och skalet från en lime till en jämn kräm. Bred jämt över kakan när den är helt sval.

5. Dekorera ev med en minipumpa eller physalisfrukt. 

Electrolux Home tipsar om en saftig pumpakaka till Halloween

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...