smeg-miljobild-800x440.jpg

Smeg – Italienska vitvaror och köksmaskiner i utmärkande design

Med över 65 års passion tillverkar Smeg italienska designade vitvaror och köksmaskiner. Deras produkter återfinns i hem runtom i världen och är på många sätt ikoniska med deras unika serie i retro 50-tals design. Smeg är i dag en av Italiens ledande tillverkare av vitvaror och hushållsmaskiner.

Vad betyder Smeg?

Smeg är en initialförkortning som bygger på orden Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla. Det betyder Emilianska metallemaljeringsverken i Guastalla. Det är i Guastalla i norra Italien som Smeg grundades och även där de idag har sitt huvudkontor.

Smegs köksmaskiner och vitvaror har en central plats i köket

Design är något som kännetecknar Smeg och deras produkter. ”Technology with style” är ledordet och en viktig nyckel för Smegs framgång. De förser hemmet med spännande designlösningar för vitvaror och köksmaskiner, utan att bekosta prestanda. Kanske är deras serie 50’s retro style något vi främst förknippar varumärket med – de utmärkande köksmaskinerna och vitvarorna i pastellfärger med härlig vintagekänsla och lekfull design.

Kylskåpet FAB är ett exempel från retroserien som med sina mjuka rundade former och härliga färger skapar blickfång i köket. Vattenkokare eller stavmixer är perfekt för den som söker detaljer att krydda till köket med. Produkterna gör sig bra i retrohemmet eller som en utmärkande kontrast till kök i modern design.

  • Välj din närmsta butik för kontaktuppgifter

Produkter

Totalt 160 produkter från Smeg

Kategori