midsommartarta-for-web.png

Midsommartårta med ljuvlig maräng & jordgubbar

Midsommarafton står runt hörnet. Skapa en härlig sommarkänsla och överraska nära och kära med en fantastisk midsommartårta med maräng, färska jordgubbar och vispad grädde.

DU BEHÖVER

FÖR 12 BITAR

100 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
5 äggulor
0.5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies

RABARBER- OCH JORDGUBBSKRÄM

200 g rabarber
250 g jordgubbar
0.5 dl strösocker
1 msk vatten

TOPPING

4 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
citronmeliss till garnering

GÖR SÅ HÄR

Sätt på ugnen på 175° (150° om du har varmluftsugn).

  1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp. Rör ner resten av sockret och vänd varsamt ner Rice Krispies.
  3. Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm. Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.

Rabarber och jordgubbskräm

  1. Skiva rabarbern och jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Värm under omrörning och låt småputtra ca 10 min. Vispa grädden fluffig. Halvera jordgubbarna.
  2. Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna och toppa tårtan med resten av grädden och jordgubbarna. Garnera med citronmeliss.

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...