hummus.png

Krämigt grundrecept på hummus

Hummus är en kikärtsröra som är perfekt till fredagsmyset, att dippa bröd och grönsaker i eller att bara äta som den är. Se till att mixa röran ordentligt så kommer du lyckas att få till den där perfekt krämiga konsistensen. Testa också att variera röran genom att byta ut kikärtor mot vita bönor, gula ärter eller favabönor.

Recept av Plant Based By Thess
Foto: Therese Elgquist

Ingredienser

Recept för 1 skål, ca 2-6 portioner
  • 1⁄2 dl vatten
  • 2 msk ljus tahini
  • 1 förpackning kokta kikärtor
  • 1 citron, zest och saft
  • flingsalt 

Gör så här: 

Mixa vatten och tahini i din matberedare. Skölj av kikärtorna, men spara gärna 1 msk av kikärtsspadet. Tillsätt kikärtor, 1 msk spad och citron. Mixa ingredienserna tills röran uppnått en slät konsistens eller den konsistens du vill att din hummus ska ha!

Testa olika smaksättningar!

Variera din hummus genom att testa olika smaksättningar. Extra kul när du vill bjuda gästerna på olika sorters röror till mingelfesten.
  • 2 nävar blandade färska örter + riven vitlök
  • 1 näve rostade morötter, rödbeta eller pumpa
  • 1 rostad paprika och 2 soltorkade tomater
  • 1 dl surkål
  • 1 helrostad vitlök och 5 färska dragonblad
  • Malen gurkmeja, malen ingefära och malen spiskummin

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.