halloncheesecake-880x440.jpg

Smältande god cheesecake med hallon och mynta

Frozen cheesecake är enklare att göra än man tror. Varför inte bjuda på en piffig halloncheesecake på mors dag? Det här receptet blir absolut bäst om du använder färska bär. Den får gärna stå ett tag så att smakerna får lära känna varandra bättre.

Till en cheesecake, ca 8 bitar

30 digestivekex
100 g smör
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
400 g Philadelphiaost
1/2 dl florsocker
125 gram vit choklad
200 g hallon
Hallon och mynta till dekoration

Gör så här

  1. Smält smör och mosa kexen i en matberadere eller mixer. Blanda samman tills du får en grynig deg och låt vila i kylskåp cirka 15 - 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält chokladen.
  4. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret, enklast i en köksassistent. 
  5. Rör ned Philadelphiaosten och florsockret i den vispade grädden. Tillsätt chokladen och blanda försiktigt samman.
  6. Hacka hallonen och blanda ned i smeten.
  7. Tryck ut kexblandningen i en form. Grädda i botten av ugnen cirka 8-9 minuter och låt svalna.
  8. Häll över smeten och ställ in din cheesecake i frysen i cirka 2 timmar.
  9.  Dekorera med hallon och mynta.
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...