Baka kladdkakemuffins med dumle. Vi har ett recept som du enkelt kan anpassa efter eventuella allergier och överkänsligheter. Perfekta till eftermiddagsfikat.

Sega kladdkakemuffins med Dumle

Älskar du kladdkaka, muffins och dumle? Perfekt, då kommer du älska vårt recept på kladdkakemuffins. Dessa sega och chokladiga muffins är gudomligt goda och blir en solklar favorit till eftermiddagsfikat. Ett stort plus är att de blir klara på nolltid. Så, vad väntar du på? Ett, två, tre - baka!

Våra sega kladdkakemuffins blir extra goda med Dumle.

Ingredienser

Portioner: 15 st

  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 15 st dumlekolor
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och placera muffinformar på en plåt.
  2. Smält smöret på låg värme.
  3. Rör försiktigt samman ägg och socker i köksassistent eller matberedare.
  4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en skål.
  5. Tillsätt mjölblandningen under omrörning till smeten.
  6. Häll i smöret i chokladsmeten.
  7. Fyll dina formar med kladdkakesmeten. Tryck ner en dumle per muffin.
  8. Placera dina kladdkakemuffins mitt i ugnen. Grädda ca 10 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna. Ät som de är eller servera med vispad grädde, en kula glass eller lite bär!

Tips - kladdkakemuffins för alla

Allergier, överkänslighet, dieter eller andra preferenser? Om du behöver anpassa dina kladdkaksmuffins finns enkla knep som gör att de passar för alla. Här nedan ser du våra tips för att göra receptet på sega kladdkakemuffins glutenfria, laktosfria, mjölkproteinfria eller äggfria. Om du tar våra råd för mjölkprotein- och äggfria kladdkakemuffins så kan du enkelt göra dem veganska, fria från animalier. 

Glutenfria kladdkakemuffins

Ersätt vetemjölet med 2 dl mandelmjöl.

Laktosfria kladdkakemuffins

Ersätt smöret med laktos- eller mjölkfritt margarin. Ersätt dumle med 100 g laktosfri choklad. Vit-, mjölk- eller mörk- laktosfri choklad väljer du efter eget tycke. Bryt upp och tryck ned en bit varje muffin.

Mjölkproteinfria kladdkakemuffins

Ersätt smöret med mjölkfritt margarin. Likt för laktosfria kladdkakemuffins kan du använda dig av en 100 g chokladkaka, men välj en mjölkfri istället. Tryck ned en chokladbit i varje form. 

Kladdkakemuffins utan ägg

Ersätt ägg med ca. 1,25 dl mjölk, växtbaserad dryck eller kikärtsspad (aquafaba). 

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.