cashewricotta.png

Cashewricotta smaksatt med vitlök och örter

Att göra cashewricotta är inte svårt! Testa Plant Based By Thess recept och du har snart en smarrig vegansk nötost att toppa favoritpastan eller pizzan med. Nötosten får sin goda ostiga smak tack vare näringsjäst som ofta används inom vegansk och växtbaserad matlagning.

Recept av Plant Based By Thess
Foto: Therese Elgquist

Ingredienser

  • 100 gram cashewnötter, blötlagda i minst 4 timmar alternativt över natten
  • 1/2 dl kallpressad olivolja
  • 1 msk citronsaft + zest från 1/2 citron
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 1 nypa färsk timjan, eller annan ört som du gillar
  • Flingsalt

Gör så här: 

Blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 4 timmar eller över natten och skölj därefter av dem. Vill du göra en expressvariant kan du blötlägga cashewn i kokhett vatten i 30 minuter.
Mixa samma alla ingredienser, förutom örten, tills att det får en krämig och ricotta liknande konsistens. Tillsätt därefter örten och pulsa med din mixer ytterligare några gånger. Smaka av med salt efter tycke och smak.
Cashewricottan kan serveras på gott surdegsbröd, italiensk pasta, rostad potatis eller varför inte som topping på den hemgjorda pizzan.

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.