köttkvarn_tillbehör.png

Njut av hemlagade burgare med en egen köttkvarn

Vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss och lagar alltmer mat från grunden. Att använda en köttkvarn till att mala sin egen fisk eller kött är ett sätt att veta vad man får i sig, dessutom kan du smaksätta din färs precis som du vill ha den.

Bra att tänka på när du väljer köttkvarn är hur du kommer att använda den. Vid enstaka tillfällen eller ofta och mycket? Ska du mala regelbundet är en rejäl köttkvarn att rekommendera. I våra butiker finns köttkvarnen Tefal HV8 NE6081 som har en stark motor och klarar allt från fisk, kött till att göra korv. För dig som maler i lite mindre skala går det också bra att köpa ett köttkvarnstillbehör till någon av Electrolux köksassistenter i EKM4000-serien.  

Köttkvarn

Köttfärs, korv eller fiskburgare – med en köttkvarn är det enkelt att sätta prägel på maten med kryddor och örter efter egen smak.

– En köttkvarn har flera användningsområden förutom att mala kött till färs. Du kan även göra din egen korv och använda kvarnen till att mala grönsaker och fisk, säger Malin Källström, Product Line Manager på Electrolux Small Appliances.

Välja köttkvarn
När du väljer en köttkvarn är det viktigt att titta på styrkan i motorn som är avgörande om den ska orka arbeta med mycket kött. Vidare är det bra med en backfunktion som ger dig kontroll över malningen och kan vara till hjälp om någonting fastnar.

Båda dessa funktioner hittar du hos köttkvarnen HV8 NE6081 från Tefal. Den kommer dessutom med extra korvstoppningstillbehör och tre olika hålskivor för att du enkelt ska kunna bestämma hur grovmalen färs du vill ha.

Tips och trix
Malin Källström, Product Line Manager på Electrolux Small Appliances, ger dig sina knep för hur du lyckas bäst med din köttkvarn.

  • Använd inte fryst kött.
  • Putsa köttet från senor och brosk då detta kan fastna i kvarnen.
  • Tryck inte för hårt när du matar ner köttet eller fisken, utan lägg det på brickan och "putta ner" köttet i metallröret så att kvarnen får mala successivt och mata fram köttet i sin egen takt.
  • Dra inte åt den yttre låsringen för hårt då detta kan göra att kniven inte löper fritt.
  • Handdiska alla delar till kvarnen samt smörj in dem med fett för att förlänga hållbarhetstiden ytterligare.
  • Finns det köttrester kvar i kvarnen kan du köra en skiva bröd genom kvarnhuset, det tar med sig det mesta ut.

Besök din butik för att få reda på mer om köttkvarnen HV8 NE6081 från Tefal.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...