Burgare med klassiska tillbehör
En riktigt saftig burgare med klassiska tillbehör som silverlök, saltgurka och cheddarost. Tips: välj gärna en grovmalen färs på högrev med hög fetthalt för bäst resultat.
Tillagningstid: 45 min
Portioner: 4
Ingredienser
Cirka 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs
4 hamburgerbröd, brioche eller potato buns
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
Citronsaft
2 saltgurkor
1 silverlök
4 skivor cheddarost (rejäla skivor)
Salt
Svartpeppar
Gör så här
- Forma färsen försiktigt till ”bollar”. Försök att behålla lite luft ic dem. Salta och peppra runtom. Lägg åt sidan.
- Blanda majonnäsen och dijonsenapen. Smaka av med citronsaft.
- Skala och skiva silverlöken tunt. Skär saltgurkan i tunna skivor på längden.
- Värm upp en stekpanna på hög värme.
- Torrosta bröden så de får en hård, gyllene yta. Lägg åt sidan.
- Lägg färsbollarna i den heta pannan. Tryck ut dem i pannan till en storlek som passar bröden. Perfekt. Vänd efter några minuter. Lägg på ostskivorna och låt smälta under fortsatt stekning.
- Bred på dressingen på brödets botten, lägg därefter på saltgurkan, burgaren, silverlöken, dressingen och till sist brödets topp.