bountybollar.png

Mumsiga bountybollar

Testa vårt recept på dessa ljuvliga små munsbitar med mycket smak av kokos. Perfekta att ställa fram på fikabordet. Låt gärna bountybollarna stå i frysen ett tag innan du doppar dem i choklad; det blir både enklare att doppa och ger ett snyggare resultat!

Du behöver

Till cirka 15 st bountybollar

2½ dl kokosflingor (plus lite extra till garnering)
2 msk kokosfett
1 dl florsocker
3 msk kokosgrädde
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
200 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält kokosfett i en kastrull tillsammans med kokosgrädde.
  2. Blanda samman med florsocker, kokosflingor och vaniljpulver i en mixer eller matberedare.
  3. Låt blandningen svalna och forma sedan till bollar.
  4. Ställ bollarna i frysen i cirka en timme.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad.
  6. Doppa bollarna i chokladen och ställ på bakplåtspapper eller i knäckformar.
  7. Strö över kokosflingor.
  8. Låt stelna och förvara i kyl eller frys.

Tips! Tillsätt 1 msk kokoslikör för en mer vuxen smak.
Du kan även göra en nyttigare bountyboll genom att ersätta florsockret med honung eller annan sötning som agave.

Skriv ut