
Mumsiga bountybollar
Testa vårt recept på dessa ljuvliga små munsbitar med mycket smak av kokos. Perfekta att ställa fram på fikabordet. Låt gärna bountybollarna stå i frysen ett tag innan du doppar dem i choklad; det blir både enklare att doppa och ger ett snyggare resultat!
Du behöver
Till cirka 15 st bountybollar
2½ dl kokosflingor (plus lite extra till garnering)
2 msk kokosfett
1 dl florsocker
3 msk kokosgrädde
1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
200 g mörk choklad
Gör så här
- Smält kokosfett i en kastrull tillsammans med kokosgrädde.
- Blanda samman med florsocker, kokosflingor och vaniljpulver i en mixer eller matberedare.
- Låt blandningen svalna och forma sedan till bollar.
- Ställ bollarna i frysen i cirka en timme.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Doppa bollarna i chokladen och ställ på bakplåtspapper eller i knäckformar.
- Strö över kokosflingor.
- Låt stelna och förvara i kyl eller frys.
Tips! Tillsätt 1 msk kokoslikör för en mer vuxen smak.
Du kan även göra en nyttigare bountyboll genom att ersätta florsockret med honung eller annan sötning som agave.