Skafferi-skap-ek.jpg

Skräddarsy ditt eget skafferi

Hos oss kan du skräddarsy ditt drömskafferi. Ett skafferi behöver inte betyda att du måste bygga om hela köket. Oftast är det enkelt att ta bort hyllor, vitrinskåp och bänk som idag kanske inte ger optimal förvaring och istället ersätta dem med ett både praktiskt och vackert skafferi. Skafferiet kommer rymma mer då du kan placera dina torrvaror högt som lågt. Dessutom ger det ett visuellt trevligt intryck i ditt kök.

Välj ett skafferi med inredning som passar dig

Ett skafferi skapar nya ytor till förvaring i köket och ger dig möjlighet att skapa ordning och reda. Med ett skafferi kan du gömma undan många av de torrvaror och småelsprodukter som annars har en tendens att hamna på bänken. För att förvaringen i skafferiet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att lägga fokus på inredningen i skafferiet, som lådor och hyllplan. Kanske vill du ha ett inrede som är utdragbart i ditt skafferi? Då kommer du enkelt åt de skafferivaror som gömmer sig längst in i skåpet. Och adderar du belysning får du genast en bättre översikt och hittar lättare det du vill ha.

På hyllplanen kan du placera mjöl, gryner och nötter i större glasburkar. På andra plan konserver, kryddor och oljor. Längst ned förvarar du potatis och rotfrukter, frukt och grönsaker i praktiska backar. Och dryck till kvällens middag väljer du omsorgsfullt ut från vinhyllan.

Lägg lite tid på att planera ditt skafferi

Genom att lägga lite tid på att planera ditt skafferi kommer det att ge dig mer värde och användning när det väl står klart. Utgå ifrån vad det är just du ska förvara i ditt skafferi. Kommer du att ha köksmaskiner i skafferiet kan det vara en bra idé att ha dem längst ner med en utdragbar inredning, vilket underlättar både ergonomi och överblicken för dig.

Har du en mindre yta att ha ett skafferi på kan du ha ett skafferiskåp där inredningen följer med ut när du öppnar dörren, ett smidigt sätt att utnyttja utrymmet. Dörrförvaring kan även det vara en lösning för dig som inte har så mycket plats för ett skafferi. Med hyllplan på dörren kan du ställa kryddor, oljor och te.

Gör matlagningen roligare med ett strukturerat skafferi

Har du ett skafferi med insyn vill du inte att det ska kännas stökigt, utan inbjudande och strukturerat. Investera därför i burkar, lådor och krokar. Att förvara torrvaror i praktiska glasburkar och råvaror som potatis och äpplen i vackra plåt- eller träbackar är väldigt bra. Har du mycket konserver kan du fronta dem med finast förpackning. Använd kryddor och häng upp vitlöksflätor på krokar så blir känslan både rustik och inbjudande.

Vi finns här för dig

Våra köksinredare finns alltid tillhands för att hjälpa dig att komma igång med ditt drömskafferi. Hos får du både inspiration och konkreta tips för att strukturera upp skafferiet på bästa sätt för att det ska passa just dig. Boka en gratis köksplanering med våra köksinredare redan idag, så hjälper de dig att utforma ditt nya skafferi.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...