Färg i köket - så sticker du ut

Färgexplosion i köket! Unika nyanser av grönt, blått och rosa har börjat ta allt mer plats ute i de svenska köken. Är du också sugen på att få in mer färg i ditt kök? Här delar vi med oss av 5 unika sätt att använda färg i köket som kommer att ge ditt hem en livfull och färgglad atmosfär!

Våga vara färgstark i köket

Att välja färg till köket kan vara svårt, en stor del av din hemmatid kommer trots allt att spenderas här och det är viktigt att färgvalet känns helt rätt. Ofta tar många det säkra före det osäkra och väljer en stilren, klassisk färg som passar till det mesta, såsom svart, vitt eller beige. På senaste tiden har vi dock sett ett trendbrott från de säkra korten och allt fler vågar gå sin egen väg när det gäller färgsättning i köket. 

Vi listar 5 färgstarka alternativ som låter ditt kök sticka ut från mängden!

1. Rosa kök – en oväntad uppstickare

När allt fler vågar gå utanför sin comfort zone och välja färg efter eget tycke och smak kan vad som helst hända. Rosa är ett typexempel på en ovanlig kulör som förekommer allt oftare i våra kök. Det kan handla om allt från en skarpare Barbie-rosa till mer dämpade toner i aprikos-, korall- eller puderrosa, även om de sistnämnda nyanserna helt klart är vanligare. Färgen passar bra med nästan alla metaller och träslag, och blir en fin kontrast till färger i vitt, svart eller beige.

2. Grönt kök – ett brett spektrum av nyanser

Grön färg är perfekt för dig som vill skapa en ombonad och hemtrevlig känsla i köket. Den gröna färgskalan utgör dessutom ett brett spektrum av fina nyanser som gör sig bra i såväl lantliga som moderna kök. Hos oss hittar du nyanser i ljusare pistagegrön, olivgrön eller mörkare toner såsom barrträdsgrön eller mossgrön. Blanda gärna med grått, beige eller andra naturnära färger för att förstärka den varma atmosfären, eller färgsätt ton-i-ton. Kombinera med andra naturnära material som en bänkskiva i trä eller mönstrad marmor så blir ditt gröna kök komplett.

3. Blått kök – skandinaviskt & tidlöst

Blått är ytterligare en kulör med en oerhört bred och varierad palett av ljusa och mörka nyanser. En mörkare ton som en djup midnattsblå ger ett sobert och stilrent intryck, och passar bra ihop med mörka vitvaror, bänkskivor och andra köksdetaljer. Du kan även använda en bänkskiva eller köksluckor i ljusare trä för att ge köket en mjukare look. Ett blått kök kombineras också lämpligen med detaljer i mässing, såsom blandare och kökshandtag. 

Är du ute efter ett mer färgstarkt alternativ kanske du lutar mer åt det ljusblå hållet – här finns oändliga möjligheter till att skapa något helt personligt. Ett kök i en modern och livfull turkos färg är exempelvis ett utmärkt val för dig som vill sätta en egen prägel på köksinredningen.

4. Gult kök – trendig retrokänsla

Det gula köket associeras ofta med 50-talets retrostil, en tid då pastellfärger började bli alltmer framträdande i de svenska hemmen. Idag syns den gula färgen både i lantliga och mer minimalistiska kök. Den pigga, gula kulören har en väldigt iögonfallande karaktär – vilket gör den till en bra kandidat för ett unikt kök. Som kontrast till den gula tonen funkar både svarta, vita eller andra ljusa färger och träslag. 

Ge ditt kök en modern touch genom att para ihop det gula köket med svala metaller som silver och krom. Kontrasten mellan de varma, våriga tonerna och kalla metallerna skapar en spännande dynamik som är både inbjudande och elegant.

5. Orange kök – nostalgisk 60-talsdesign

Ett kök i orange för tankarna till det glada 60-talet – en tidsepok som präglades av vågade färgval inom såväl heminredning som mode. Orange är en djup, levande färg som piggar upp och höjer trivselnivån var den än används. Fördelen med orange är att den är enkel att para ihop med många jordnära nyanser som beige eller brunt. Känner du dig modig kan orange även med fördel användas som kontrastfärg till klarblåa nyanser som exempelvis koboltblå.

Kostnadsfri köksplanering

Vi erbjuder alltid kostnadsfri köksplanering. Tillsammans går vi igenom olika köksstilar, funktioner, material, vitvaror, bänkskivor, luckor, golv, belysning, med mera. Välj mellan 2 000 olika färger att färgsätta köket eller köksinredningen med! Vi kan också skräddarsy en färgnyans efter din personliga smak.

Skicka en bokningsförfrågan idag så hjälper vi dig vidare.

Köksinspiration till färg i köket

Vill du ha mer köksinspiration för att hitta den perfekta färgen till ditt kök? 

Följ vårt Instagramkonto @electroluxhome för att hålla dig uppdaterad på de senaste trenderna. Här får du massor av nya idéer till ditt framtida kök. Där kan du också dela med dig av dina egna köksbilder och tagga bilderna med #jkekök.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...