Vår köksresa - köpguide till ditt nya kök

Vår köpguide "Hjälp hela vägen" gör ditt köksköp så enkelt och tryggt som bara är möjligt. Vår köksresa innebär att vi finns med dig i varje steg mot ditt framtida drömkök. Från inspiration till installation.

1. Kostnadsfri rådgivning & köksplanering

Vi på Electrolux Home erbjuder dig en kostnadsfri rådgivning och köksplanering tillsammans med våra egna köksinredare. Du träffar dem på plats i våra butiker eller bokar smidigt tid online. I mötet med våra köksinredare berättar du om dina visioner och vilka funktioner som är viktiga för dig och din familj. Tillsammans går vi igenom olika köksstilar, funktioner, material, vitvaror, bänkskivor, luckor, golv, belysning, med mera. Vi lyssnar till vad du har för smak, visioner och förutsättningar för att få den rätta känslan, som vi sedan pusslar ihop med rummets förutsättningar. Föredrar du ett hembesök? Bor du inom en radie av fem mil från din Electrolux Home-butik kan vi erbjuda ett hembesök.

2. Köksplaneringens andra steg - ditt kök i 3D med Touch Reality

Efter vårt första möte börjar vi skissa på ett förslag. Sedan träffas vi igen och går tillsammans igenom ritningen och gör eventuella ändringar, det här momentet är bland det viktigaste. Här finns möjligheten till den realistiska 3D-framställningen Touch Reality. Det innebär att vi med fysiska block bygger ihop ditt nya kök, som visualiseras i realtid på en skärm. Vi är nöjda när vi tillsammans har hittat den perfekta kökslösningen för just dig.

3. Materialval

När du köper kök från oss på Electrolux Home får du ett kök präglat av stilren, nordisk design av hög kvalitet och i framkant vad gäller materialval. För oss innebär det ett kök med minsta möjliga klimatavtryck.

Våra JKE-kök är tillverkade med en hållbar formgivning i fokus. Det innebär certifierat trä som kommer från välmående skogar, hållbara material, vattenbaserad färg och lack liksom plast och metall utan miljöfarliga och ohälsosamma ämnen. Dessutom med en tillverkning som drivs till 100% av vind-, vatten- och solenergi. Allt för att ge dig ett kök med minsta möjliga klimatavtryck. Ett urval av våra JKE-kök har dessutom luckor miljömärkta med Svanen.

Våra kök innebär obegränsade möjligheter, med alla tänkbara val när det gäller bänkskivor, beslag, förvaring, belysning, med mera.

4. Vitvaror

Hos oss hittar du vitvaror från både Electrolux och AEG. Våra vitvaruspecialister hjälper dig att hitta just de vitvaror som passar bäst utifrån dina behov liksom vad ditt nya kök ger för förutsättningar. Du får möjlighet att testa vitvarorna på plats i våra fullt utrustade matlagningskök i butiken.

5. Beställning

Nästa steg är att vi offererar din nya kökslösning. Du väljer själv om du vill ha en offert på köket med eller utan installation och vitvaror. När du bestämt dig går vi igenom ritningar och beställningsunderlag, skickar beställningen och gör en tidsplan för eventuella hantverkare.

6. Installation/montering

Vi på Electrolux Home har snickare knutna till oss som är speciellt inriktade på just kök och som kan ta hela projektansvaret för ditt kök – från demonteringen av ditt gamla kök till montering, el och belysning, rörmokeri, golvläggning och målning. Det är vår installationsservice. Du får självklart en offert på hela detta arbete innan det utförs - och full garanti för det utförda arbetet. Skulle du däremot vilja bygga ditt kök själv eller anlita en egen snickare kommer vi att vägleda dig eller den snickare du väljer att anlita genom processen tills monteringen är klar. 

Vi sammanställer en kökspärm med all dokumentation som du kan tänkas behöva, från orderbekräftelse och beställningsunderlag till skötselråd för köket och dina vitvaror. Här finns även ett särskilt avsnitt för hantverkare där vi sätter in snickarritningar och monteringsanvisningar liksom kontaktinformation om du behöver nå köksinredaren under monteringstiden. Pärmen är värdefull eftersom vi lämnar 25 års funktionsgaranti på våra kök och 5 års garanti på alla vitvaror från Electrolux och AEG. Dagen du säljer din bostad är detta en bra värdehöjare.

7. Besiktning

Om du använder vår installationsservice har du rätt till besiktning av köket, monteringen och installationen. Vi går noga igenom så att allt ser ut som det ska, att luckor och lådor är hela och fungerar. Efter cirka ett år gör vi vår årskontroll. Här kontaktar vi dig och stämmer av så att köket fungerar som det ska.

*Våra köksinredare kan erbjuda hembesök. Vi ser gärna att ett första möte sker i butiken, så att vi kan få en bättre bild av vilket kök du drömmer om. Men om du av någon anledning önskar ett hembesök går det att ordna, så länge du bor inom fem mil från butiken.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...