Vad kostar ett nytt kök?

Att måla upp en bild över sitt drömkök är för många av oss enkelt. Men vad kostar ett nytt kök? Det enkla svaret på den frågan är helt enkelt att det beror på. Priset påverkas av valen du gör, från vilket material du önskar att bänkskivan ska vara av till hur du vill få köket levererat. Så låt oss försöka bena ut svaret på den här frågan.

Många faktorer påverkar priset

För att besvara frågan “vad kostar ett nytt kök” behöver vi titta närmare på de faktorer som kan påverka priset. Här listas några som kan vara bra att ha med sig när du ska planera nytt kök och sätter budgeten.

 • Storleken på köket. Ett litet kök erbjuder såklart mindre utrymme för skåp och lådor samt kräver inte lika mycket bänkskiva. Medan ett större kök och ett kök med köksö kan kräva mer material. Därför kan storlek och planlösning påverka prislappen.
 • Materialval. Va medveten om prislappen på olika material när du gör ditt val. Men tänk också på att välja material som du tycker om och som du kommer uppskatta länge.
 • Val av vitvaror. Beroende på om du behöver uppdatera till nya vitvaror så kan det vara en kostnad att räkna med. Hur moderna produkterna är och vilka tekniska funktioner de är utrustade med kan påverka priset. Vi erbjuder alltid 5 års garanti på alla vitvaror från Electrolux och AEG.
 • Design på köksluckor och lådor. Vilken stil du önskar i ditt kök är ytterligare en faktor. Luckor och skåp spelar stor roll i valet av stil. Våra köksluckor finns exempelvis i flera olika priskategorier. Kolla in våra olika köksstilar och se vilket kök som faller dig i smaken!
 • Montering. Fundera på om du behöver anlita hantverkare för demontering av ditt gamla kök och installation av ditt nya. Köper du ditt kök hos oss kan du självklart få hjälp av våra duktiga köksinstallatörer!

Beroende på de val du gör så kan kostnaden för ett nytt kök variera. Se till att prioritera det som är viktigast för dig i ditt drömkök och kompromissa med andra delar för att hålla dig inom din budget.

Tips hur du kan hålla nere kostnaden för nytt kök

 1. Dyrast är inte alltid bäst. Dyra material som exempelvis en bänkskiva i marmor är ofta inte billiga och kan ta upp en stor del av köksbudgeten. Att välja en laminatskiva med marmorering kan istället vara ett mer prisvärt alternativ som dessutom är mer slitstarkt och tåligt.
 2. Paketerbjudande på vitvaror. Om vitvarorna behöver uppdateras kan det exempelvis vara värt att kolla in olika paketpriser för kyl och frys eller paketerbjudanden för ugn och spishäll.
 3. Bevara placering av vitvaror och diskbänk. Att flytta elinstallationer och avlopp kan bli en dyr historia. Försök att behålla placering av diskho, diskmaskin och spis etc. för att undvika extra omkostnader.
 4. Satsa på hyllplan. Kanske önskar du ett kök utan överskåp som känns luftigt och rymligt? Genom att välja hyllor istället för skåp kan du hålla nere priset för ditt nya kök. En smart lösning så länge det inte blir på bekostnad av nödvändig förvaring.
 5. Montera köket själv. Är du händig och har de rätta verktygen kan du fixa att bygga kök själv och du slipper kostnaden för installation.
 6. Kökserbjudande. Då och då har vi även kampanjer på våra kök. Så missa inte att kolla om vi har ett aktuellt erbjudande som kan ge er rabatt på nya köket!

Gratis köksplanering - tips och råd från våra experter!

För att få bättre koll på vad just ditt drömkök skulle kosta kan du boka en gratis köksplanering tillsammans med våra experter. De hjälper dig bena ut hur ditt kök kan se ut med val av finesser, design och materialval. Vilket kommer ge dig en tydligare prisbild över ditt drömkök!

> Boka gratis köksplanering!

Hjälp med finansiering? Vi erbjuder kökslån!

Behöver du hjälp med finansiering av nya köket? Med vårt kökslån kan du enkelt och smidigt finansiera ditt köp av kök, förvaring och vitvaror.

> Läs mer om vårt kökslån!

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...