Svart kök - 3 smakfulla tips för att lyckas

Drömmer du om att få laga mat i ett svart, smakfullt kök? Ett svart kök utstrålar attityd och exklusivitet på samma gång. Men hur gör du för att få till den rätta känslan utan att köket känns för mörkt? Ett svart kök behöver nämligen inte alls kännas tungt och kallt. Tvärtom kan det ge ett hemtrevligt och exklusivt intryck. Vi listar här 3 smakfulla tips som hjälper dig på vägen.

Låt det svarta ta över - svarta köksluckor, svart bänkskiva och svart köksö

Ett kök med attityd får du om du vågar satsa fullt ut. Låt svarta köksluckor, en svart köksö och svart bänkskiva samspela för att få till ett extraordinärt kök. Med mörka element i olika material som matta, svarta köksluckor och en svart bänkskiva i blank marmor gör du köket mer intressant, trots färgvalet. När det kommer till kyl, frys och diskmaskin kan du satsa på integrerade vitvaror för ett enhetligt designat kök. Vitvarorna blir mer diskreta och får samma utseende som dina köksluckor.

Viktigt att tänka på när du låter det svarta ta över är att:

  • Ha ordentligt med ljusinsläpp
    Har du ett kök med stora fönster framträder svarta designelement fantastiskt bra.
  • Ha bra belysning i köket
    För kök med mindre ljusinsläpp från fönster kan du väga upp den mörka inredningen med ljust golv och vita väggar. Men även en bra belysning är viktigt för att arbetet i köket ska flyta på bra.

 

Jobba med kontraster - inspireras av svartvita bistrokök

Ett klassiskt knep är att kombinera svart och vitt och på så sätt arbeta med kontraster, något som bland annat kännetecknar de så kallade bistroköken, där helkaklade vita väggar möter svart bänkskiva. Fördelen med ett svartvitt kök är att rummet behåller ljuset samtidigt som det lyfter fram de svarta inredningsdetaljerna.

Framhäv detaljerna i ditt svarta kök

Låt ditt kök komma till liv genom att uppmärksamma inredningsdetaljer. Ett svart kök får detaljer som en köksblandare och diskho i mässing eller guld att sticka ut.

För de hem där ett kök med mycket mörk design inte riktigt passar in finns det fortfarande knep att ta till. Få samma exklusiva känsla som i ett svart kök genom att föra in svarta inredningsdetaljer. En svart köksblandare eller svarta beslag och knoppar gör att ditt kök framhävs ytterligare.

Redo att påbörja din resa mot ditt framtida drömkök? Ta hjälp av våra köksinredare och använd vår kostnadsfria köksplanering!

Köksinspiration till svarta kök

Vill du ha mer inspiration för att hitta ett elegant svart kök som faller dig i smaken och få koll på de senaste trenderna? Följ vårt Instagramkonto @electroluxhome för att hålla dig uppdaterad. Här får du massor av nya idéer till ditt framtida kök. Där kan du också dela med dig av dina egna köksbilder och tagga bilderna med #jkekök.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...