Beige kök - 3 tips för att lyckas

Beige – en tidlös och naturnära färgskala som ger ett behagligt intryck, och en färg som vi år efter år ser en ökad efterfrågan på. Här listar vi 3 bra tips för att du ska lyckas med ett beige kök hemma, och för att ge dig inspiration till köksluckor, kakel och andra inredningsdetaljer som kompletterar det beiga köket.

Det beiga köket – en trend

Under de senaste åren har vi sett ett trendskifte vad gäller färgval i köken, då allt fler låter mjuka och jordiga nyanser som beige eller sand stå i rampljuset istället för mer minimalistiska färger som svart eller vitt. Det är inte särskilt svårt att förstå varför. Med sin naturnära färgpalett gör sig beige ovanligt bra i köket, och det ger en fräsch och inbjudande känsla.

3 tips för att få till ett tidlöst kök i beige

Ett beige kök är oerhört mångsidigt. Färgen har en förmåga att anpassa sig till din personliga stil och smak, vilket öppnar upp för oändliga möjligheter i köksdesign. Oavsett om du vill se hela köket i varma beiga toner eller bara addera subtila inslag för att förhöja atmosfären, ger denna neutrala färg en tidlös och elegant touch på ditt kök. Ta del av våra 3 tips nedan och låt dig inspireras!

1. Köksluckor i beige

Köksluckor i beige passar dig som vill åt en mysig och ombonad känsla i köket. En varm beige färgton på köksluckor gör sig lika bra i ett charmigt lantligt kök som till ett klassiskt och minimalistiskt. Genom att välja rätt färgnyans och kombinera med andra inredningsdetaljer som knoppar och beslag blir ditt kök ett uttryck för din unika stil.

2. Kök med beige kakel

För dig som vill sätta en modern prägel på köket är kakel i beige ett utmärkt alternativ. Den beiga färgskalans varma elegans frammanar en stilren och tidlös look, vilket också gör att kakel i beige passar bra i såväl moderna som klassiska kök. Har du öppna hyllplan i köket kan du dessutom ta det ett steg längre genom att kakla hela väggytan upp till taket – resultatet kommer ge ett sofistikerat intryck och ge ytterligare djup till ditt färgval.

3. Bänkskiva till beige kök

Förstärk livfullheten i ditt beiga kök genom att framhäva detaljerna. Genom att experimentera med olika former och färger när du väljer bänkskiva, beslag eller andra personliga detaljer kan du göra underverk för helhetsintrycket. Valet av bänkskiva har särskilt hög betydelse eftersom den utgör en relativt stor del av köket. 

Vilken bänkskiva du bör välja till ett beige kök är helt upp till dig och din personliga smak, men eftersom beige är en jordig och naturlig färg är en bänkskiva i trä eller sten ett bra val. Båda dessa är tidlösa alternativ som kommer att komplettera den beiga nyansen på ett snyggt sätt. Detaljer i svart fungerar också bra tillsammans med beige.

Kostnadsfri köksplanering

Vi erbjuder alltid kostnadsfri köksplanering. Tillsammans går vi igenom olika köksstilar, funktioner, material, vitvaror, bänkskivor, luckor, golv, belysning, med mera. Skicka en bokningsförfrågan idag så hjälper vi dig vidare.

Köksinspiration till beige kök

Vill du ha mer inspiration för att hitta det perfekta beige köket för just dig och vill få koll på de senaste trenderna? Följ vårt Instagramkonto @electroluxhome för att hålla dig uppdaterad. Här får du massor av nya idéer till ditt framtida kök. Där kan du också dela med dig av dina egna köksbilder och tagga bilderna med #jkekök.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...