Rostfri diskbänk eller måttbeställd bänkskiva?

Valet av diskbänk och köksbänkskiva är några av de viktigaste när du ska planera ditt kök. Det är kanske här du tillbringar mest tid i köket, och den måste tåla slitage, vattenspill och dessutom vara bekväm att stå vid.

Den stora frågan är om din diskbänk ska vara heltäckande eller om du hellre vill ha en inbyggd ho i en bänkskiva av annat material än rostfritt, förslagsvis ekskiva eller granitskiva. Det är bra att tänka till på ett tidigt stadium, eftersom det också påverkar valet av exempelvis bänkskivor. Och om du väljer en hel diskbänk med fasta mått får det effekt på övrig planering av köket.
Allt fler av oss källsorterar, och också det kan spela in på valet av diskbänk, eftersom det då bör finnas plats för flera avfallshinkar i skåpet under diskbänken.

Välj diskbänk och bänkskiva efter behov och tålighet

Lägg också lite tid på att fundera på vilket material du vill att diskbänken ska bestå av. Den som är matlagningsintresserad väljer med fördel en heltäckande diskbänk i rostfritt som är tålig och lätt att hålla ren. Även sten är ett tåligt material, men väljer du istället trä, bör du prata med din köksritare om du ska komplettera med en avställningsyta i annat material där du kan ställa den blöta disken.

– Det är väldigt mycket av moderna, hela diskbänkar nu. Om du lagar mycket mat är en hel bänk oslagbar. Det är också praktiskt med två stora hoar, säger Andreas Andersson som är köksritare hos Electrolux Home i Munkedal.

Heltäckande diskbänk i rostfritt:

+ Tålig. Lätt att hålla ren. Tidlös. Prisvärd.

- Fasta mått. Inte flexibel.

Inbyggd diskbänk i bänkskiva av annat material:

+ Många material och lösningar att välja på. Flexibel.

- Mer känslig för slitage.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...