Köksblandare i mässing - låt dig inspireras

Vare sig du föredrar ett kök med en mer robust och gammeldags inredning eller i en modern och stilren stil så kan en köksblandare i mässing vara precis det du söker. En köksblandare, det vill säga en vattenkran som blandar varmt och kallt vatten, hör till en av de mest använda detaljerna i ett kök och att välja rätt köksblandare till sitt kök kan både underlätta i vardagen och lyfta hela rummet.

Sätt guldkant på köket med en köksblandare i mässing

Mässing är en metall som ofta är eftertraktat för sitt guldliknande utseende och det kan ge ett väldigt lyxigt intryck som detalj i inredning. En unik köksblandare kan ge ditt kök lite extra karaktär. Matcha gärna din köksblandare i mässing med andra detaljer i samma metall och färg, såsom skåphandtag, vaser, ljusstakar och handdukshållare, för ett gediget helhetsintryck. Man kan även ge sitt hem ännu mer utav en wow-faktor med matchande diskho och köksblandare i mässing. Funktionellt och snyggt är det nya svarta!

Saker att tänka på när du väljer köksblandare:

Vill du ha diskmaskinsavstängning? Behöver du en utdragbar handdusch? Engrepps- eller tvågreppsblandare? Ska piputsprånget vara böjt eller rakt? Det finns en mängd saker att ha i åtanke när man väljer köksblandare så här är en kort guide som kan underlätta!

Diskmaskinsavstängning innebär att det finns en funktion så att du kan stänga av vattnet till diskmaskinen direkt på köksblandaren. Det kan vara bra att stänga av vattentillförseln exempelvis när man reser bort, eller när man inte använder sig utav diskmaskinen. Att stänga av vattentillförseln till diskmaskinen är bra eftersom man då kan undvika eventuella skador såsom vattenläckor om någonting skulle spricka eller gå sönder.

Engreppsblandare eller tvågreppsblandare? En engreppsblandare är när man endast har ett handtag att reglera vattentillförsel och temperatur med vilket är den vanligaste typen som man ofta ser i hem idag. Engreppsblandare kan ge både en känsla av stramt och modern men också stilren och enkelt. Det stora utbudet gör att man kan hitta något som passar varje stil. En tvågreppsblandare är när man istället har två handtag, ett för varmvatten och ett för kallvatten, något som ofta kan passa ett mer klassisk eller gammeldags intryck i inredningen.

Utdragbar handdusch:

En köksblandare med utdragbar handdusch är en lyxig bekvämlighet som hjälper dig att skölja av disken innan den ställs in i diskmaskinen och för att rengöra runtomkring blandaren såsom i diskhon. Att välja en köksblandare med dusch gör det även lättare att nå viss disk som kan vara svår att få plats med i diskhon exempelvis plåtar eller större grytor.

Design:

När man väljer köksblandare är det självklart viktigt att välja en i god kvalitet som håller länge, men eftersom det är en så pass användbar detalj i köket så är det också av hög vikt att den passar in i kökets atmosfär. En köksblandare i mässing kan ge både det lyxiga intrycket av guldkant i vardagen men också inge en rustik och hemtrevlig atmosfär. Det kan även vara bra att ta hänsyn till hur mycket plats man har för sin köksblandare, vilken höjd man vill ha och om man vill ha ett rakt piputsprång eller ett böjt. Eftersom den används så ofta är det skönt att den även är lätt att rengöra.

Att inreda med mässing är ett enkelt och effektivt sätt att få till ett kraftfullt rum. Det är väldigt trendigt att inreda med få men iögonfallande detaljer som skapar en elegant och organiserad grundton. Beroende på vilka detaljer man väljer kan man ändra känslan till lite olika teman. En glödlampa med mässingsdetalj i en rå design och stilrena pallar i mässing kan tillsammans med en köksblandare i mässing och lite gröna växter vara tillräckligt för att ge ett rum en rustik och gemytlig känsla som påminner om ett mysigt och hippt café.

Medan eleganta höga mässingsljusstakar, en barvagn, guldiga vaser på mässingspiedestaler och en köksblandare i mässing istället kan ge en mer kunglig och lyxig känsla som påminner om ett hotellrum.

Ofta funkar det bra att hålla sig till få men matchande färger när man inreder med mässing. Man kan antingen välja ett lite mörkare mysigare kök och kombinera en köksblandare i mässing med färger såsom svart, mörkgrönt, ek och mörkblått eller bestämma sig för lite ljusare uppiggande stämning med vita, gråa och beiga färger.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...