Köksplanering – så fungerar det

Vi på Electrolux Home erbjuder dig en köksplanering, helt kostnadsfritt. Här berättar vi mer om vad som ingår i konceptet och vilka fördelar det finns med att ta hjälp av ett proffs från oss.

Gratis köksplanering

Vi utför normalt vår köksplanering i våra butiker. Efter du lämnat en förfrågan via formuläret till den butik du önskar besöka, kommer de i sin tur att kontakta dig. Tillsammans bestämmer ni tid och datum för ert möte. Vi rekommenderar att du inför din kommande köksplanering ser över vilken typ av kök du uppskattar, allt från lucka till detaljer som beslag och knoppar. Du kan se alla våra kök här och du kan även bläddra i vår kökskatalog där du ser hela produktsortimentet. Anteckna gärna de kökstillbehör du är intresserad av. Det är även bra om du kan ta med dig en ritning av ditt nuvarande kök med mått. Bilder på ditt kök hjälper även på traven.

Butiken kommer ge dig mer information om hur du bäst förbereder dig inför mötet, men du kan också läsa mer om förberedelserna här.

Hur går en köksplanering till?

Vid vårt första möte pratar vi igenom dina visioner för rummet. Vi lyssnar på dina behov och drömmar för att sedan pussla ihop det med ditt köks förutsättningar. Vi går igenom vårt kökssortiment, de olika köksstilar som finns, vitvaror, bänkskivor och andra materialval och reder här ut vilken känsla du vill ha i ditt kök samt vilka funktioner som är viktiga.

Under detta första möte avsätter vi ofta ett par timmar för att vi köksinredare ska få en så bra och omfattande bild som möjligt. Efter mötet börjar vi skissa på ett förslag och vid nästa möte presenterar vi våra idéer för dig och går tillsammans igenom eventuella ändringar för att komma fram till den perfekta kökslösningen för dig. Nästa steg är att vi offererar denna kökslösning. När du godkänt offerten gör vi en beställning av köksinredning, vitvaror och eventuell montering. Förhoppningen är självklart att vi ska komma fram till en kökslösning där du känner dig nöjd och att valet är självklart, men här finns inget köptvång.

Planera kök med hembesök

Våra köksritare kan erbjuda hembesök men ser gärna att ett första möte sker i butiken så att vi kan få en bättre bild av vilket kök ni drömmer om. I butiken har vi olika materialval och färgprover vilket underlättar i planeringsstadiet. Men om kunden av någon anledning önskar hembesök kan det gå att ordna, så länge du bor inom fem mil från butiken. Då kan vi på plats se över ditt befintliga kök och vilka förändringar du vill göra.

Få hjälp med köksmonteringen

Vi på Electrolux Home har snickare knutna till oss som är speciellt inriktade på just kök och som kan ta hela projektansvaret för ditt kök – från montering, el och belysning till rörmokeri, golvläggning och målning. Du får självklart en offert på hela detta arbete innan det utförs - och full garanti för det utförda arbetet.

Skulle du däremot vilja bygga ditt kök själv eller anlita en egen snickare kommer vi att vägleda dig eller den snickare du väljer att anlita genom processen tills monteringen är klar. Vi sammanställer en kökspärm med all dokumentation som du kan tänkas behöva, från orderbekräftelse och beställningsunderlag till skötselråd för köket och dina vitvaror. Här finns även ett särskilt avsnitt för hantverkare där vi sätter in snickarritningar och monteringsanvisningar liksom kontaktinformation om du behöver nå köksinredaren under monteringstiden. Pärmen är värdefull eftersom vi lämnar 25 års funktionsgaranti på våra kök och 5 års garanti på alla vitvaror från Electrolux och AEG. Dagen du säljer din bostad är detta en bra värdehöjare.

Kvalitetmätning av ditt nya kök

När ditt nya kök står klart gör våra köksinredare en besiktning. Vi går noga igenom så att allt ser ut som det ska, att luckor och lådor är hela och fungerar. Efter cirka ett år gör vi vår årskontroll. Här kontaktar vi dig och stämmer av så att köket fungerar som det ska.

Våra köksinredare står redo att hjälpa dig utforma ditt drömkök.

Varför ska jag boka köksplanering?

Att boka köksplanering är ett sätt att genomföra ett tryggare köksköp. Du får hjälp av köksinredare som besitter massor med kunskap och erfarenhet av kök och köksrenoveringar. De kan råda dig, smått som stort, och vara ett personligt stöd när du ska renovera köket. Ett möte med våra köksinredare är även helt kostnadsfritt. Tjänsten är till för att hjälpa dig och se till att dina behov tillgodoses och att du får dina drömmars kök. 

En annan fördel med att få hjälp med din köksplanering är att vi kan sammankoppla dig med duktiga köksinstallatörer om behov finns. Kanske behöver du hjälp med att ta ner det gamla köket? Eller att montera det nya? Eller både och? Vi lyssnar på dina behov och ser till så att du känner dig säker längs hela processen, från ax till limpa.

Vad skiljer en köksinredare från en arkitekt?

Våra köksinredare på Electrolux Home är specialister på köksplanering och arbetar bara med köket som rum. Våra köksinredare har gått flera utbildningar inom köksplanering, färg och form. För oss är det viktigt att vara pålästa och alltid kunna vägleda dig till att göra bra val – både för dina personliga behov och ur en miljöaspekt.

Den absoluta fördelen med att ta hjälp av en köksinredare är att vi agerar som en slags projektledare, ett bollplank, och vägleder dig i alla val och ställer de rätta frågorna. Här sparar du mycket tid och minimerar risken för felaktiga beslut.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...