6 detaljer som lyfter ditt kök

Skapa en helt ny känsla och stil i ditt kök – med hjälp av enkla knep. Små detaljer som nya knoppar eller en ny sockel kan göra storverk.

Du behöver inte bygga om hela köksutrymmet för att ändra stil och sätta din egen personliga prägel på ditt kök, menar Lars Magnusson, produktchef Electrolux Home:

– Genom att byta ut träskivan mot exempelvis en stenskiva med infälld ho, rostfria vitvaror och ny spiskåpa kan du lätt lyfta hela köket. En liten detalj som sockeln kan göra mycket för helhetskänslan.

Vitvaror är en detalj som fått ett rejält uppsving på senare år. Allt fler efterfrågar också större spishällar, två ugnar samt ordentligt tilltagen kyl och frys. De ska också vara estetiskt tilltalande, fungera som ”smycken” i köket.

– Matlagningstrenden speglar av sig i detaljerna och många är villiga att lägga ner mer pengar på vitvaror i dag som accentuerar känslan i resten av köket, säger Lars Magnusson.

Ett lyft för köket är att byta ut stänkskyddet, tipsar Lars Magnusson: Att man river kaklet och sätter upp en laminatskiva, en stenskiva eller ett helt nytt kakel.

– Allt är relativt enkelt att byta ut men kostnaden beror självklart på vilka material man använder. Laminatstänksskydd är jättebilligt jämfört med sten och marmor.

– Oavsett vad man är ute efter finns mängder av olika material och tillbehör att välja mellan. Ett tips är att fråga någon av våra köksinredare om goda råd för vad som passar i just ditt kök, avslutar han.

6 detaljer som lyfter ditt kök

• Byt ut dina vita vitvaror mot rostfria vitvaror.

• Skaffa ny bänkskiva, gärna i mörkare träslag eller sten, för en mer ombonad känsla. Laminat är dock billigare.

• Sätt upp en snygg spiskupa över spisen i svart eller rostfritt.

• Byt stänkskyddet: Riv kakel och sätt upp en tålig laminat- eller stenskiva mot väggen. Eller varför inte kakla om?

• Om dina skåp och lådor har knoppar – byt till en variant som stärker den stil du är ute efter. Det finns mängder av alternativt: läder, porslin och metall i olika former och färger.

• Låt detaljerna skapa känsla: Ett par gardiner i ljusgrått linne och en bänkskiva av laminat i svartbetsad trädstruktur som fortsätter upp på väggen kan ge det vita köket en helt ny stil.

JKE Design 202346868-1600px.jpg

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...