Blått kök - ett modernt och vackert färgval

Ett blått kök erbjuder en fantastisk mångfald av kreativa valmöjligheter som gör det enkelt att anpassa utrymmet efter din unika stil och smak. Med den här artikeln vill vi inspirera dig kring det blå kökets potential, och visa hur den blå färgen kan införlivas i ditt kök.

Blått kök – trendiga, skandinaviska toner

Den vackra blå kulören har en varierad palett av färgtoner – allt från en ljus, livfull turkos till en mörk, harmonisk midnattsblå. Eller varför inte en dämpad, modern gråblå nyans? Oavsett vilken stil du är ute efter öppnar den blå färgen upp för stor kreativ frihet. Färgen går dessutom att kombinera snyggt med många köksdetaljer i olika material.

Matcha med detaljer i mässing

Ett blått kök (och särskilt mörkblått) passar perfekt tillsammans med köksdetaljer i metall, såsom rostfritt stål, guld eller mässing. Detaljer i mässing – exempelvis diskho och köksblandare – utgör en fin kontrast till en harmonisk mörkblå färg, och ger köket ett både modernt och industriellt intryck.

Välj rätt bänkskiva till blå kök

Genom att välja rätt bänkskiva till ditt blåa kök kan du påverka helhetsintrycket på ett smakfullt sätt. Exempelvis kan en stilren midnattsblå nyans snyggt kompletteras med bänkskiva i en mörkare träsort. Den eleganta kontrasten mellan den blå färgen och träets jordnära, varma toner kommer ge ditt kök en sofistikerad och rofylld atmosfär. Ett kök i turkos färg passar emellertid bättre ihop med en ljus bänkskiva, vilket förstärker den härligt livfulla retrokänslan som färgen utstrålar.

En bänkskiva i naturnära stenmaterial, som exempelvis vit marmor, passar också utmärkt till både ljusare och mörkare paletter av blå.

Köksluckor i blått

Blå köksluckor går att kombinera snyggt med andra köksdetaljer i andra material och färger, och gör sig även bra med de flesta köksstilar. Använd en djup midnattsblå färg på köksluckorna för att få till en avkopplande och rofylld känsla. För dig som dras till retrostilen kanske en turkos färg faller dig mer i smaken – en minst sagt uppiggande färgton som livar upp i köket.

Kostnadsfri köksplanering

Vi erbjuder alltid kostnadsfri köksplanering. Tillsammans går vi igenom olika köksstilar, funktioner, material, vitvaror, bänkskivor, luckor, golv, belysning, med mera. Skicka en bokningsförfrågan idag så hjälper vi dig vidare.

Köksinspiration till blått kök

Vill du ha mer inspiration för att hitta ett snyggt blått kök som faller just dig i smaken och vill få koll på de senaste trenderna? Följ vårt Instagramkonto @electroluxhome för att hålla dig uppdaterad. Här får du massor av nya idéer till ditt framtida kök. Där kan du också dela med dig av dina egna köksbilder och tagga bilderna med #jkekök.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...