Vitrinskåp i glas

Ordet vitrin härstammar från det franska språket som i sin tur kommer ut latinets “vitrium” som betyder glas så egentligen betyder vitrinskåp faktiskt glasskåp. Glas är en utmärkt detalj som både ger möjligheten att visa upp fina ägodelar men som även skyddar dina saker från damm och smuts (samt oönskade barnfingrar eller husdjur). Låt oss djupdyka lite i vad man kan göra.

Anpassningsbart:

Högt eller lågt? I färg eller ej? Med klart eller tonat glas? I köket eller vardagsrummet? Belysning? Valen är många när det kommer till att välja vitrinskåp i glas, men det innebär även att man har möjligheten att anpassa vitrinskåpet helt efter sina behov. Beroende på vilken stil man vill ha kan ett vitrinskåp i glas vara detaljen som ger rummet dess härliga atmosfär. Man kan även blanda solida luckor med glas, lådor och öppna hyllor för att maximera stil och nytta. Tack vare att möbeln är så anpassningsbar kan den passa alla rum, från gästrum, sovrum och vardagsrum till badrum, kök och hall.

Förvaring:

Självklart är ett vitrinskåp i glas perfekt för förvaring. Antingen för att få undan saker som inte får plats i övriga förvaringsmöbler eller för saker som används ofta och gärna finns lättillgängligt till hands men även för de fina ägodelarna som man gärna vill se men inte tar fram så ofta. Genom att placera dessa ägodelar bakom glaset kan både du själv, familjen och alla gäster beundra dina släktklenoder, finporslin, böcker eller vinflaskor utan att de ska behöva plockas fram.

Stil:

Om man är ute efter en lantlig och mysig känsla i ett rum kan ett vitrinskåp i glas och ljust eller vitt trä med dekorativa spröjs vara det rätta valet. Vill man istället ha en modern känsla kan aluminium eller svart trä med tonade rutor vara den perfekta kombinationen för ett vitrinskåp. Tonade rutor kan ge både en retro look och modern feeling till rummet medan klarglas kan se klassiskt men stilrent ut och ge möjligheten att inreda och framhäva vitrinskåpets innehåll. Mörkare trä ger en mörkare, klassisk och mysig känsla till ett rum och matchas bra med klarglas och gröna och bruna färger. Hämta inspiration ur tema, färger och känsla samt kolla in vårt sortiment av vitrinskåp i olika stilar!

Skapa “liv” i rummet:

Vad underlättar bättre inredningsmässigt än en möbel som är både snygg och praktisk? Samtidigt som vitrinskåpet gifter sig väl med sin omgivning löser den många problem såsom förvaring och hjälper samtidigt till att skapa en atmosfär för rummet. Och vad kan vara viktigare än att skapa en atmosfär som inger en känsla av “hemma” när man stiger in i rummet? Ett vitrinskåp i glas är perfekt som dekorativ inredning och för att skapa ett hem med en personlig touch. Genom att placera minnen från resor, inredningsdetaljer, vardagsporslinet eller textilier och krukor bakom glaset ger man liv åt ett rum.

Ont om plats?

Ingen fara! Ett vitrinskåp i glas behöver inte ta upp stor golvyta för att fungera som snygg förvaringsmöbel, man kan även ha ett vägghängt vitrinskåp eller montera fast det på en redan befintlig bänk så man nyttjar allt utrymme på bästa sätt. Att hänga upp skåpet lite högre underlättar även användbarheten, till exempel vid dukning.

Kreativa idéer för vitrinskåp i glas:

Vad behöver du ett vitrinskåp i glas till? Kanske som förvaring till porslin, glas och köksdetaljer som används varje dag? Eller som bokhylla, där en och annan växt också får bo? Eller har du länge drömt om att ha ditt eget barskåp? Ställ en cocktailshaker, olika ingredienser, glas och kryddor såsom mynta och basilika i krukor bakom glaset och vips så har du en exklusiv bar som både du själv och framtida gäster kan njuta av.

Behövs möjligen ett snyggt skåp för att låsa in barnens leksaker eller ett ställe för torra livsmedel? Istället för att gömma dessa vardagliga saker så varför inte visa upp dem? Ställ upp leksakerna på de lägre hyllorna så de är lätta att hämta och sortera pastan, riset och flingorna i olika glasburkar så de är lätta att hitta. Eftersom vitrinskåp i glas är så anpassningsbara är möjligheterna oändliga!

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...