Det gröna köket – en naturlig färgklick i hemmet

Varför inte låta köket bli en naturlig färgklick i ditt hem? En härlig trend är att låta de gröna tonerna få ta plats i köket. Här får du inspiration kring det gröna köket, så du kan visualisera hur detta kök med både karaktär, elegans, värme och koppling till naturen kan ta plats i just ditt hem.

Trenden med det gröna köket

Fler och fler vågar släppa den traditionella tanken om den klassiskt vita köksinredningen och väljer istället färg utifrån eget tycke och smak. Nu får de varma, naturnära färgerna alltmer pryda våra kök och färgen grönt är högaktuellt. De varma, härligt gröna tonerna skapar en naturlig harmoni och ett lugn i hemmets hjärta.

3 tips för att få till det perfekta gröna köket

Det fina med ett grönt kök är att det kan anpassas helt utifrån eget tycke och smak. Allt ifrån ett helt kök fullt av gröna toner till endast några detaljer i grönt som lyfter känslan i rummet. Den gröna färgen finns dessutom i flera olika nyanser. Från den ljusa gröna färgen som smälter in varmt och mjukt till det mer moderna köket med mörkgrön ton. Låt oss inspirera dig till att skapa ett grönt kök som passar dig och ditt hem.

1. Gröna köksluckor

Gröna köksluckor är perfekt för dig som vill skapa en hemtrevlig känsla och vågar ta steget längre. De gröna tonerna passar utmärkt såväl i kök med lantlig och nostalgisk stil som i de stilrena och moderna köken.

Ljusgröna luckor som får breda ut sig passar perfekt i kök med lantlig och nostalgisk stil. Den varma gröna färgen fungerar utmärkt med en levande bänkskiva i trä.

Olivgröna köksluckor passar perfekt i ett öppet och stilrent kök i modern tappning. Den mer dova olivgröna färgen skapar ett härligt kök som är lätt att trivas i. Kombinerar du den varma nyansen med naturliga material som en bänkskiva eller handtag i trä är du hemma.

2. Skapa en unik känsla med grönt kakel

För den som vill skapa ett unikt kök som tar för sig vill vi slå ett slag för det gröna kaklet. Grönt kakel gör sig som bäst i moderna kök och gör sig väldigt fint mellan bänkskiva och överskåp. Att kakla hela väggytan ända upp till taket om du har öppna hyllplan ger ett fantastiskt intryck. Här finns också stora möjligheter att leka med form och mönster. En kvadratisk form på kaklet passar till exempel in i ett kök med den mer industriella stilen. Att välja ett rektangulärt kakel som sätts i fiskbensmönster ger ett klassiskt intryck som aldrig blir omodernt.

Tänk på att små plattor ofta ger en känsla av att ytorna krymper medan större kakelplattor ger ett luftigt intryck. Är ett helt grönt kakel lite för mycket för dig kan du istället färga kakelfogarna gröna. Det ger ytterligare ett unikt inslag i ditt hem.

3. Framhäv detaljerna i det gröna köket

I ett grönt kök kan de små detaljerna framhävas och få hela köket att komma till liv. Här kan du experimentera med både form och färg för att se vad som lyfter ditt gröna kök bäst. Välj bänkskiva, beslag och kakel för att ta fram den prägel du vill ha. Den gröna färgen kombineras fint med en klassisk bänkskiva gjord av trä. Väljer du en bänkskiva av trä kan de gröna färgerna från kryddor, grönsaker och olivolja ge en exklusiv känsla. Inred med levande växter som både ger färg och en härlig doft i köket. Några växter, ätbara som dekorativa, placeras med fördel runt om i köket för att verkligen binda samman den jordnära färgen med naturens egna prägel.

Kostnadsfri köksplanering

Vi erbjuder alltid kostnadsfri köksplanering. Tillsammans går vi igenom olika köksstilar, funktioner, material, vitvaror, bänkskivor, luckor, golv, belysning, med mera. Skicka en bokningsförfrågan idag så hjälper vi dig vidare.

Köksinspiration till grönt kök

Vill du ha mer inspiration för att hitta det perfekta gröna köket för just dig och få koll på de senaste trenderna? Följ vårt Instagramkonto @electroluxhome för att hålla dig uppdaterad. Här får du massor av nya idéer till ditt framtida kök. Där kan du också dela med dig av dina egna köksbilder och tagga bilderna med #jkekök.

 

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...