Hållbara kök från JKE Nordic Kitchen Design

Med JKE Nordic Kitchen Design får du både vacker design och ett kök som präglas av miljötänk. Nedan berättar vi mer om varför JKE-köken är bland de mest hållbara och klimatvänliga du kan välja.

Kök med hållbarhet i fokus

Vi på Electrolux Home värdesätter hållbarhet, för både människor och miljö. Det är en anledning till att vi också har valt att använda JKE som köksleverantör då de ligger i framkant vad gäller hållbar formgivning och klimatsmarta materialval. JKE tillverkar sina kök i Danmark med en stilren och modern design som passar den nordiska livsstilen.

I praktiken innebär det att våra kök är tillverkade av certifierat trä som kommer från hållbara skogsbruk och plast/metall utan miljöfarliga och skadliga ämnen. Materialen behandlas även med miljövänligt lack. Slutligen drivs också produktionen och tillverkningen av köken till 100 procent av vind-, vatten- och solenergi.

Allt för att ge dig ett kök med minsta möjliga klimatavtryck. Flera av våra köksluckor är dessutom Svanenmärkta*.

Certifierat trä från välmående skogar

Hos JKE är trä det primära materialvalet, och man lägger stor vikt vid att använda certifierat trä från hållbara skogsbruk i tillverkningen. Genom att använda trä från hållbara skogsbruk garanterar man skogsarbetare skälig lön och bra villkor samt tar hänsyn till den biologiska mångfalden i skogen.

Nya och klimatvänliga materialval

Utöver trä använder sig JKE även av andra hållbara material såsom linoleum och det miljövänliga materialet Organiq (som till 78 procent är gjort av naturliga växtfibrer och till 22 procent av vattenbaserat bindemedel). Plasten som används i lådinredning av olika slag (till exempelvis bestickinsatser) produceras i återvinningsbar PET-plast.

Vattenbaserad lack

När JKE lackbehandlar sina produkter använder de vattenbaserade lacker och färger för att minimera mängden hälsofarliga ämnen och ångor. Genom att använda vatten i lacken reducerar man innehållet av lösningsmedel med 90 procent, vilket gör den betydligt mer miljövänlig än annan lack.

Vad ingår i ett JKE-kök?

Våra JKE-kök innebär kök:

● tillverkade av certifierat trä som kommer från välmående skogar
● skapade från tillverkning som drivs till 100% av vind-, vatten- och solenergi
● med färg och lack som innehåller ett minimum av organiska lösningsmedel
● med lim utan miljöfarliga kemikalier
● med plast fri från farliga tillsatser
● där metallerna saknar tungmetallbeläggningar
● med energieffektiva vitvaror
● med energibesparande blandare/kranar
● med en energieffektiv belysning
● med genomtänkta lösningar för effektiv och smart förvaring och källsortering
● med säkerhetslösningar såsom barnsäkerhetsspärrar på luckor och lådor.

*Svanen är den officiella miljömärkningen i Norden och administreras i Sverige av SIS miljömärkning.

JKE Design 202346874-1600px.jpg

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...