sektionsbild-skafferi-2-fw.jpg

Nyttja hörnen och förverkliga drömmen om ett hörnskafferi

Hos oss kan du skräddarsy ditt drömskafferi. Ett skafferi behöver inte betyda att du måste bygga om hela köket. Oftast är det enkelt att ta bort hyllor, vitrinskåp och bänk som idag kanske inte ger optimal förvaring och istället ersätta dem med ett både praktiskt och vackert skafferi. Skafferiet kommer rymma mer då du kan placera dina torrvaror högt som lågt. Dessutom ger det ett visuellt trevligt intryck i ditt kök. 

Hörnskafferi och hörnskåp för dig som ska bygga nytt

Ska du bygga nytt kök eller göra om delar av det? Då är det ett ypperligt tillfälle att tänka hörnskafferi och hörnskåp. Visuellt ger förvaring i en hörna ett väldigt trevligt intryck i rummet. Du slipper mörka vrår och rummet kommer dessutom att upplevas större. Bygg kökets egna ”walk in closet” eller välj skåp med utdragbar inredning.

Svårt att hitta utrymme? Ett skafferi med utdragbart inrede är perfekt för dig som har lite plats. 

Välj inredning som passar dig

Ett hörnskafferi skapar nya ytor till förvaring i köket och ger dig möjlighet att skapa ordning och reda. För att förhindra att skafferiet blir stökigt är det viktigt att sätta en bra struktur direkt. Genom att tänka till och planera förvaringsutrymmet kommer du vinna mycket tid till vardags. Matlagningen blir roligare och dessutom förblir skafferiet den vackra detalj du önskat i köket. Att skräddarsy din inredning med lådor och hyllplan utifrån dina behov är med andra ord en bra idé.

Kommer du förvara köksmaskiner och småelsprodukter i ditt hörnskafferi är det nödvändigt med generösa hyllplan och fack. Kanske vill du ha ett inrede som är utdragbart? Då kommer du enkelt åt de skafferivaror som gömmer sig längst in.

Boka gratis hjälp med ditt nya skafferi. Våra köksexperter ritar upp en lösning tillsammans med dig.

Investera i fina burkar, lådor och krokar

Har du ett hörnskafferi med insyn vill du så klart att det ska se inbjudande ut. Förvara dina torrvaror i praktiska glasburkar och råvaror som potatis och äpplen i snygga plåt- eller träbackar. Har du mycket konserver kan du placera dem med vackrast förpackning längst fram. Det samma gäller dryck och annat du kan tänkas ha i ditt skafferi. Vissa saker kan du dessutom låta hänga dekorativt på krokar eller knoppar.

Ge plats för livets goda

Låt ditt hörnskafferi fyllas med färsk frukt, grönsaker och grönskande örter liksom din samling favoritviner. Det kommer att ge skafferiet en lustfylld känsla och ökar välbefinnandet i köket.

Förvara maten smart

Om du bakar mycket är det smart att ha mjölet lättillgängligt. Detsamma gäller pastan om den är din vardagsfavorit. Råvaror du använder mycket bör alltså inte ligga långt in i skafferiet.

Genom att lägga en extra tanke på hur du förvarar dina varor kommer du spara mycket tid till vardags. Och även få en bekvämare matlagning. Andra tips är att gruppera dina matvaror som hör ihop och bygga upp stationer efter typ av måltid, exempelvis genom att samla ihop dina frukostvaror. Se även till att förvara dina matvaror där de trivs som bäst för en god hållbarhet. Potatis och rotfrukter mår bra av att ligga i lådor längst ner där det blir mörkt och förhoppningsvis lite svalare.

Lys upp i ditt fina skafferi

Ge skafferiet liv med rätt belysning. Det ser trevligare ut och kommer att ge dig en bra överblick av dina varor. Du hittar lättare det du vill ha och kommer på köpet hålla det mer städat.

Få kostnadsfri experthjälp

Våra köksinredare finns alltid tillhands för att hjälpa dig att komma igång med ditt drömskafferi. Hos får du både inspiration och konkreta tips för att strukturera upp skafferiet på bästa sätt för att det ska passa just dig. Boka en gratis köksplanering med våra köksinredare redan idag, så hjälper de dig att utforma ditt nya hörnskafferi.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...