Skafferi-skap-ek.jpg

Skräddarsy ditt egna skafferi

Hos oss kan du skräddarsy ditt drömskafferi. Vare sig du vill ha ett praktiskt skafferi med mycket förvaring eller ett trendigt och snyggt skafferi som är öppet med belysning. Boka en gratis köksplanering med våra köksinredare, så hjälper de dig med allt från materialval till tips på inredningslösningar. 

Skafferi med utdragbar förvaringVälj skafferi med inredning som passar dig

Ett skafferi skapar nya ytor till förvaring i köket och ger dig möjlighet att skapa ordning och reda. Med ett skafferi kan du gömma undan många av de torrvaror och hushållsprodukter som annars har en tendens att hamna på bänken. Men för att förvaringen i skafferiet ska bli utnyttjad på bästa sätt är det viktigt att lägga en extra tanke på inredningen i skafferiskåpet, som lådor och hyllplan. Kanske vill du ha ett inrede som är utdragbart i ditt skafferi? Då kommer du enkelt åt de skafferivaror som gömmer sig längst in i skåpet. Och adderar du belysning får du genast en bättre översikt och hittar lättare det du vill ha.

På hyllplanen kan du placera mjöl, gryner och nötter i större glasburkar. På andra plan konserver, kryddor och oljor. Längst ned förvarar du potatis och rotfrukter, frukt och grönsaker i praktiska backar. Och dryck till kvällens middag väljer du omsorgsfullt ut från vinhyllan.

Få bättre översikt i ditt skafferi med belysning

Lägg lite tid på att planera ditt skafferi

Genom att lägga lite tid på att planera ditt skafferi kommer det att ge dig mer värde och användning när det är färdigmonterat i ditt kök. Utgå ifrån vad det är du ska förvara i ditt skafferi. Kommer du att ha köksmaskiner i skafferiet kan det vara en bra ide att ha dem längst ner med utdragbar inredning, vilket kommer att underlätta både ergonomi och överblicken för dig.
Har du mindre yta att ha ett skafferi på kan du ha skafferiskåp där inredning följer med ut när du öppnar dörren vilket är ett smidigt sätt att utnyttja utrymmet. Dörrförvaring kan även det vara en lösning för dig som inte har så mycket plats för ett skafferi. Med hyllplan på dörren kan du ställa kryddor, oljor eller exempelvis té.

Förvara alla dina torrvaror i ett smidigt skafferi

Gör matlagningen roligare med ett strukturerat skafferi

Förvara vinet i skafferiet med en praktisk vinhylla

Har du skafferi med insyn vill du inte att det ska kännas stökigt utan det ska kännas inbjudande och väcka en känsla av att vilja umgås i köket och laga mat tillsammans. Investera i burkar, lådor och krokar så känns det extra lyxigt och strukturerat. Som vi skrev tidigare så kan man exempelvis förvara torrvaror i praktiska glasburkar och råvaror som potatis och äpplen i snygga plåt- eller träbackar. Har du mycket konserver kan du fronta de med snyggast förpackning. Använd fina kryddor och häng upp vitlöksflätor på krokar så känns det rustikt och inbjudande.

Vi finns här för dig

Känner du att du inte riktigt vet vart du ska börja och saknar inspirationen för att skapa ditt drömkök med skafferi?
Du kan enkelt boka gratis hjälp med våra köksinredare för att utforma ditt nya skafferi. Av dem får du hjälp hur du ska tänka för att strukturera upp skafferiet på bästa sätt för att det ska passa just dig.

Här hittar du mer information om våra skafferi-lösningar

Skriv ut