dagbok_del_3_topp.jpg

Köksresan: Platta paket på plats

Förvandlingen av Teddy och Agnetas kök är i full gång. De platta paketen ska monteras, vitvarorna ska på plats och den sista handen läggas på detaljerna som ger köket sin slutgiltiga karaktär.

Foto Malin Cropper

På väg att bli ett nytt kök från Sentens

De platta paketen är klara för montering. Snickaren Jim Carlsson är spindeln i nätet när Teddy och Agnetas kök börjar ta form.

Du har väl inte missat del 1 och del 2 av Agneta och Teddys köksrenovering

På god väg. Efter att ha rivit det gamla taket, sänkt det och monterat spottar, förberett för de elektriska installationerna, brutit upp golv, installerat golvvärme och lagt nytt klinker är det dags för snickaren Jim Carlsson att ta tag i de platta paketen – själva skelettet till Teddy och Agnetas nya kök.

– Att alla stommar, ben, socklar, luckor och vitvaror finns på plats när vi startar själva köksmonteringen sparar otroligt mycket tid för oss hantverkare, säger Jim Carlsson.

För att slutresultatet ska bli perfekt blir vattenpasset välanvänt.

– Eftersom vi dragit om en del el har vi samtidigt kunna räta upp väggarna vilket gör det lättare när vi ska rikta upp stommarna för köket, säger Jim Carlsson.

För att få underskåpen på plats lodar Jim upp en list på rätt avstånd från golvet och monterar underskåpen på den. Den nya köksön står på ben dolda av en sockel och Jim jobbar noggrant för att få den både i rätt vinkel och lod.

Målaren har varit på plats och gjort de största målningsarbetena för att kök och vitvaror ska slippa få färgstänk i efterhand. Bättringsmålningen väntar sedan när allt är på plats.

– Viktigt att tänka på är att alltid måla bakom kyl, frys och diskmaskin innan montering, likaså att ha bottenskydd på dessa. I Electrolux Homes leverans medföljer allt du behöver, som genomföring för diskmaskin och tätningskit, säger Jim Carlsson.

När stommarna är på plats är det dags för luckor, handtag och skåpsinredning.

Teddy och Agneta har i samråd med köksinredaren Thomas Magnusson valt sten som material till sin bänkskiva, som tack vare att de varit ute i god tid redan finns på plats. När bänkskivan är monterad ansluter rörmokaren avlopp och vatten. Sedan är det dags för plattsättaren att kakla och elektrikern att installera vitvaror och spisfläkt.

– Att Teddy och Agneta redan bollat färdigt alla idéer med köksinredaren och fått en komplett leverans att utgå från gör det lätt att vara arbetsledare i ett sådant här projekt, säger Jim Carlsson.

Se mer av vår köksserie!

Skriv ut