Kökspatrullen hos familjen Lind

I Kökspatrullen besöker vår köksinredare Andreas Källström, tillsammans med mästerkocken Louise Johansson, familjer som är i desperat behov av ett nytt kök. Du får följa deras resa från planering och renovering till inredning och invigning.

Gratis köksplanering av Electrolux HomeI det här avsnittet är vi hos familjen Lind, för att förvandla deras gamla kök till till ett nytt och fräscht kök med gott om förvaring, smarta lösningar och plats för hela familjen! Louise Johansson inviger köket med en riktig lyxmiddag. Receptet samt avsnitt 2 & 3 hittar du nedan.

Avsnitt 2

Avsnitt 3

Louices recept på lyxig fisksoppa delas med Electrolux Home

Louises recept från filmen: Fiskgryta med saffran och basilika-aioli

4 portioner 
Tid: ca 45 min

300 g färsk lax (utan skinn)
300 g torskfilé (alt. Annan vit fisk)
150 g räkor till servering (gärna färska och handskalade)
1 fänkål
5 färska tomater (alt. 400g krossade tomater på burk)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 g saffran
2 tsk torkad oregano
3 dl vitt vin
4 dl vatten
1 msk koncentrerad fiskfond
1 apelsin, pressad saft och rivet skal
1 krm cayennepeppar
Salt 
1 knippe dill till servering

Basilika-aioli:

1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk honung (alt. En nypa socker)
Salt
2 1/2 dl rapsolja

1 surdegsbröd till servering

Halvera och strimla ena halvan av fänkålen. Skär tomaterna i mindre bitar. Fräs den strimlade fänkålen och tomat tillsammans med lök och vitlök i en stor kastrull. Häll i saffran och oregano, rör om, tillsätt vin, vatten och fiskfond. Sjud på svag värme under lock i cirka 15 minuter. 

Tillaga under tiden basilika-aiolin.

Skiva den andra fänkålshalvan på mandolin eller tunt för hand och lägg i kallt vatten så den blir krispig. 

Smaksätt grytan med apelsinsaft- och rivet skal, cayennepeppar och salt. 

Skär fisken i bitar om 3 centimeter och lägg i grytan. Sänk värmen till lägsta nivå och låt fisken bli klar, det tar ungefär 5 minuter. Smaka eventuellt upp med lite mer salt. 

Toppa grytan med räkor, fänkål och plockade dillvippor och servera med basilika-aiolin och surdegsbröd.

Basilika-aioli

Plocka bladen på basilikan och lägg i en matberedare eller bunke tillsammans med resterande ingredienser förutom oljan. Mixa till en slät sås och tillsätt matoljan droppvis lite intaget tills det binder till en majonnäs. 

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...