Varför ska man köpa en ugn med ångfunktion?

Fördelarna är många när det kommer till att laga mat med ånga, den främsta är hur enkelt du kan lyckas få till krispiga grönsaker, saftiga köttbitar och härliga matbröd med fantastisk skorpa samtidigt som ångan bevarar smakerna. Precis som de professionella kockarna på restaurangerna!

Hur kan en ugn med ångfunktioner ge bättre resultat än en traditionell ugn?

Genom att tillföra rätt mängd ånga förbättras den vanliga ungsvärmen samtidigt som man undviker att torka ut maten. Ångan hjälper även till att bevara dina råvarors färg och textur då tillredningen sker vid en lägre temperatur och mer skonsamt.
Alla våra ångugnar har även alla vanliga ugnsfunktioner såsom t ex över-undervärme, varmluft och grill så att du kan variera om det är så att du ska tillaga något där du föredrar att använda detta. Du kan även kombinera de olika metoderna för ett utmärkt resultat. Exempelvis genom att först ”ångkoka” steken så att den håller sig saftig och sedan avsluta med över- eller undervärme.
Ånga är även perfekt för att tillaga fisk. Med den jämna temperaturen ångan bidrar med blir fisken långsamt perfekt tillagad. Använd den integrerade matlagningstermometern så kan du inte misslyckas.

Stilren ugn med ångfunktioner för professionell matlagning

Se vårt utbud av ugnar med ånga och hitta din favorit!

Vi har ett brett utbud av ångugnar med olika funktioner. Alla våra ångugnar från Electrolux, AEG och Husqvarna har 5 års garanti.

Vi vet att det kan vara svårt att förstå produkternas olika funktioner och göra ett val som faktiskt blir det rätta. Så därför hjälper vi här till att förklara vissa av funktionerna hos våra ångugnar.

  • Full Taste ångsystem – Ett ångsystem som kombinerar ånga med varmluft vilket gör att det du lagar får ett knaprigt yttre och ett saftigt inre. Perfekt för t ex hel kyckling, bröd etc.
  • Fullsteam – Ångugnar med Fullsteam erbjuder flera olika funktioner där ånga i olika mängd kombineras med varmluft. I dessa ugnar finns också 100% ånga vilket gör att du kan koka din mat i ugnen istället för på spishällen med så mycket bättre resultat. All smak, färg och de flesta näringsämnena stannar kvar i maten då det inte lakas ut i något kokvatten.
  • SousVide – I en SousVide-ugn tillagar du din mat genom att ånga den i vakuumpåsar. Dina råvaror ångas tillsammans med örter och kryddor i en vakuumpåse på låg temperatur. Ångningen bidrar till att smakerna blir extra intensiva och garanterar ett saftigt, mört och fantastiskt resultat. Självklart finns alla vanliga ugnsfunktioner också i en SousVide ugn.

Ånga i olika nivåer

100% ånga ångkokar fisk sakta och stänger in naturliga näringsämnen, vitaminer och färger. Med 50% ånga värmer du upp matrester så att de blir som nylagade. 25% ånga gör steken mör på insidan och knaprig på utsidan. SteamBake ångar ditt bröd, vilket ger en krispig yta och saftig insida.

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...