Varför ska man köpa en ugn med ångfunktion?

Om du vill briljera i köket och laga god och näringsrik mat som en riktig mästerkock, då ska du satsa på en ugn med ångfunktion! Genom att tillföra rätt mängd ånga förbättras den vanliga ugnsvärmen samtidigt som man undviker att torka ut maten.

Fördelarna med en ångugn

Att laga mat i en ångugn har flera fördelar, både när det kommer till smak, näring och det färdiga resultatet.

 • Resultatet - Ångan hjälper till att bevara dina råvarors färg och textur då tillredningen sker vid en lägre temperatur och mer skonsamt än vid vanlig ugnstillagning. Genom att laga mat i en ångugn får du enkelt till krispiga grönsaker, saftiga köttbitar eller en härligt krispig yta på ditt matbröd.
 • Hälsosamt - Vitaminer och näringsämnen bevaras bättre när du lagar mat med ånga. I en vanlig ugn kan värmen göra att till exempel grönsaker förlorar upp till hälften av sina näringsämnen.
 • Smaken - Råvarornas naturliga smaker bevaras bättre med ånga än när du använder en vanlig ugn.
 • Alltid perfekt fisk - Ånga är även bra för att tillaga fisk. Med den jämna temperaturen ångan bidrar med blir fisken långsamt perfekt tillagad. Använd den integrerade matlagningstermometern för att få till den ultimata innertemperaturen så kan du inte misslyckas.
 • Goda rester - Att tillföra ånga när du värmer rester gör att maten känns nylagad och fräsch, och inte torr och tråkig, även om det har gått några dagar.
 • Lätt att göra rent - Många ångugnar har en smart pyrolytisk rengöringsfunktion - ett självrengörande system som värmer ugnen till en temperatur som förvandlar fett och andra rester till aska, som du sedan enkelt torkar ur med en trasa.

Variera din matlagning och få perfekt resultat

Alla våra ugnar med ångfunktion har även alla de vanliga ugnsfunktionerna såsom till exempel över- och undervärme, varmluft och grill så att du kan variera din matlagning. Du kan även kombinera de olika metoderna för ett utmärkt resultat, exempelvis genom att först ”ångkoka” steken så att den håller sig saftig och sedan avsluta med över- eller undervärme.

Stilren ugn med ångfunktioner för professionell matlagning

Se vårt utbud av ugnar med ånga och hitta din favorit!

Vi har ett brett utbud av ångugnar med olika funktioner. Vilken funktion passar dig och din matlagning bäst?

 • SteamBake – Tillför ånga i bakningen som ger ditt bröd och dina bakverk en krispig yta och mer volym. Den här funktionen kan också användas till grillad kyckling, lasagne och fisk.
 • SteamCrisp – Kombinerar 25% ånga med värme i matlagningsprocessen, vilket innebär att maten lagas på en lägre temperatur och inte torkar ut. Det ger en gyllene krispig yta och en saftig mitt.
 • SteamPro - SousVide - 100% ånga. I en SousVide-ugn tillagar du din mat genom att ånga den i vakuumpåsar på låg temperatur. Ångningen bidrar till att smakerna blir extra intensiva och garanterar ett fantastiskt resultat. Självklart finns också alla vanliga ugnsfunktioner i en SousVide-ugn.

Vi erbjuder 5 års garanti på alla våra ångugnar från Electrolux och AEG!

Ånga i olika nivåer

 • 100% ånga ångkokar fisk sakta och stänger in naturliga näringsämnen, vitaminer och färger.
 • Med 50% ånga värmer du upp matrester så att de blir som nylagade.
 • 25% ånga gör till exempel steken mör på insidan och knaprig på utsidan, eller ger brödet en krispig yta och saftig insida.

Skriv ut