Köksfläkt

Här hittar du vårt breda utbud av köksfläktar. Integrerade, frihängande, vägghängda, utdragbara och traditionella – på Electrolux Home kan du alltid hitta något som möter just dina behov. Vi hjälper dig att hitta rätt. Hör gärna av dig till oss om du har frågor gällande storlek, kapacitet, installation eller andra funderingar.

163 produkter

Rensa filter

163 produkter

Lagerstatus för

Typ

Bredd

Hob2hood

Max ljudnivå

Maxkapacitet m3/h

Färg

Varumärke

Pris

 • 1995 Kr
  36785 Kr

I Lager

 • 6 890:-
 • 6 890:-
  Se prishistorik
 • 3 295:-
  Se prishistorik
 • 2 995:-
  Se prishistorik
 • 2 295:-
  Se prishistorik
 • 22 695:-
  Se prishistorik
 • 13 095:-
  Se prishistorik
 • 11 490:-
 • 17 190:-
  Se prishistorik
 • 24 395:-
  Se prishistorik
 • 12 095:-
  Se prishistorik
 • 12 795:-
  Se prishistorik
 • 7 595:-
  Se prishistorik
 • 7 595:-
  Se prishistorik
 • 8 295:-
  Se prishistorik
 • 12 295:-
  Se prishistorik
 • 12 595:-
  Se prishistorik
 • 13 095:-
  Se prishistorik
 • 17 195:-
  Se prishistorik
 • 20 995:-
 • 20 190:-
  Se prishistorik
 • 17 695:-
 • 16 995:-
 • 3 595:-
  Se prishistorik
Visa fler Visar 1 - 24 av 163

Välj rätt köksfläkt till hemmet

Behöver du köpa en ny köksfläkt? Hos Electrolux Home hittar du både traditionella fläktar för montering i eller under ett skåp, samt utdragbara fläktar och helt integrerade. Det finns också väggmonterade köksfläktar och kåpor samt frihängande kökskåpor. Oavsett vilken typ av fläkt du är ute efter är vi säkra på att du hittar något som passar dig och ditt kök. Våra experter har bred kunskap inom området och finns alltid här för att ge dig råd och tips. 

Köksfläktar från flera olika varumärken

Hos Electrolux Home kan du köpa köksfläktar både online och i våra butiker. Här hittar du fläktar från märken som Electrolux, AEG, Franke, Fjäråskupan, Tovenco och Smeg. Du är alltid välkommen till oss för att jämföra olika modeller av köksfläktar innan du tar ett beslut!

Köpa köksfläkt till ditt nya kök?

Hos oss kan du även få hjälp att planera ditt nya kök. På Electrolux Home har vi flera kök med snygga rostfria fläktar, frihängande köksfläktar och vägghängda fläktar. Ta hjälp av våra experter och köksinredare redan idag, vi hjälper dig hela vägen.

Vad ska jag tänka på när jag köper köksfläkt?

Det första du behöver ta reda på när du väljer köksfläkt är att den har rätt kapacitet i förhållande till köket, och det beror mestadels på om du bor i hus eller i lägenhet. 

Om du bor i hus är den mest effektiva och bästa lösningen för dig en frånluftsfläkt, som suger ut oset genom väggen eller taket. Bor du istället i lägenhet behöver du först ta reda på vilka regler som gäller i ditt hus eftersom det inte alltid är tillåtet att koppla en frånluftsfläkt till ventilationssystemet. Skulle det inte fungera med frånluftsfläkt i ditt hem kan du välja en kolfilterfläkt istället.

Hur installerar jag en köksfläkt?

Att installera en köksfläkt går bra att göra själv så länge du har elinstallationer på plats i ditt hem. Ta annars hjälp av en behörig elektriker för att få ordning på elen. Beroende på vilken typ av fläkt du köpt och vilken typ av ventilationssystem du har hemma så gäller lite olika installationsregler. Exempelvis behöver vissa köksfläktar anslutas till centralventilationen i ditt bostadshus, medan andra går bra att koppla till en enskild ventilationskanal.

Köksfläkt – Bäst i test på Electrolux Home 2022

Är du ute efter en köksfläkt som prisats för bäst i test har du hittat rätt. På Electrolux Home hittar du bland annat kolfilterfläkten Electrolux EFT60465OX som 2022 utsågs till bästa köksfläkt av sajten Produkttestarna. Du hittar även underbyggnadsfläkten EFT60465OW från Electrolux som blev vinnare 2022 i budgetklassen på Hemfakta.se.

Köp en köksfläkt som fungerar med ditt kök

Beroende på hur ditt kök ser ut kan du vara intresserad av olika typer av fläktar. Ska den till exempel sitta över en köksö kan en frihängande köksfläkt passa bäst. Om ditt kök går i en minimalistisk stil så kanske du vill ha en mer diskret fläkt. Vill du undvika en hög ljudnivå när du lagar mat är det kanske värt att köpa en köksfläkt av tystare modell. Tänk också på är hur stor plats din fläkt får ta då vi erbjuder flera olika storlekar. 

Om du är osäker på vilken köksfläkt som passar i ditt kök hjälper vi dig gärna.

Köksfläkt – 120 cm, 70 cm, 60 cm eller 50 cm?

På Electrolux Home har vi köksfläktar i flera olika storlekar – från 50 cm till 120 cm i bredd. Vad som passar dig bäst beror främst på hur bred din spishäll här, och köksfläkten bör i regel vara något bredare än den.

Tyst köksfläkt

En annan aspekt att tänka på är köksfläktens ljudnivå. De flesta vill gärna ha en fläkt som är så tyst som möjligt, men den måste också vara effektiv nog att suga in ånga och matos. Dagens smarta teknologi har möjliggjort många nya modeller av tystgående och effektiva köksfläktar, och du hittar flera av dessa i vårt sortiment på Electrolux Home.

Hur rengör jag en köksfläkt?

Hur ofta en köksfläkt bör rengöras beror på hur ofta du använder fläkten. Enligt experter bör du rengöra den åtminstone en gång i halvåret, men helst en gång i kvartalet. Gör rent både insida, utsidan av kåpan och filter. Filtret bör rengöras mer regelbundet än resten av köksfläkten. Detta då alltför mycket ansamlad smuts i filtret kan resultera i att köksfläkten tappar sin effektivitet, men det kan i värsta fall också leda till brandfara. Utsida och insida kan du enkelt tvätta rent med hjälp av vatten, såpa och trasa. När det gäller filtret finns det två olika varianter att hålla reda på – fettfilter och kolfilter. Vissa köksfläktar har bara ett fettfilter, andra har både och. Det är lätt att rengöra bägge sorter, men de behöver tvättas på olika sätt.

Rengöra fettfilter

Fettfiltrets funktion är att fånga upp allt fett som bildas i luften när du lagar mat. Denna typen av filter finns både i materialet polyester och metall. Polyester som material är lite mer ömtåligt och bör därför tvättas för hand med vatten och diskmedel. Ett filter i metall kan du däremot rengöra i diskmaskinen, men det rekommenderas att du tvättar det i en tom diskmaskin eftersom det finns risk för att fett från filtret hamnar på tallrikar och glas.

Rengöra kolfilter

Efter att fettfiltret gjort sitt jobb kommer kolfiltret in i bilden, vars funktion är att rensa bort matoset över din spis. Även kolfiltret kommer i olika utföranden, och det handlar oftast om antingen engångs-kolfilter eller ett tvättbart kolfilter. Engångs-kolfilter ersätter du med ett nytt så fort du börjar märka att din köksfläkt börjar bli slö. Ett tvättbart kolfilter går bra att rengöra i diskmaskin, men du behöver återaktivera själva “kolet” efteråt. För att göra detta låter du först kolet torka helt. Värm sedan upp din ugn till ungefär 100 grader och låt kolet ligga där i några timmar. Slutligen låter du kolet svalna innan du sätter tillbaka det i fläkten.

Hur ofta bör jag byta filter i min köksfläkt?

Har det börjat lukta ovanligt illa i ditt kök på senaste? Kanske har du även börjat märka att sugeffekten i din köksfläkt inte är lika effektiv som förr? Då är det troligtvis dags för dig att byta ut eller underhålla ditt filter. Tidpunkten för detta varierar, och när du ska byta filter beror på hur ofta köksfläkten används, vilken typ av filter du har och filtrets egenskaper. Engångsfilter ska i snitt bytas ut med några månaders mellanrum, medan tvättbara filter i metall kan hålla i flera år om du tar hand om dem bra. 

Kom ihåg att du alltid kan vända dig till manualen som kommer med din köksfläkt om du känner dig osäker.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...