electrolux_kitchen_0015_ugn2_ny.jpg

Välj rätt ugn

Varmluft, ånga, grill eller vanlig över- och undervärme? Den som är matlagningsintresserad och beredd att satsa lite extra behöver inte välja mellan olika typer av värme i sin ugn. Det går att få allt i ett.

Ångugn lyfter maten

Enligt experterna är mat lagad i ångugn något alldeles extra, särskilt fisk och grönsaker blir väldigt lyckat. Smakerna bibehålls och så även näringen i maten. Du kan också välja varmluftsugn med ånga.

Ånga i olika nivåer

100% ånga ångkokar fisk sakta och stänger in naturliga näringsämnen, vitaminer och färger. Med 50% ånga värmer du upp matrester så att de blir som nylagade. 25% ånga gör steken mör på insidan och knaprig på utsidan. SteamBake ångar ditt bröd vilket ger en krispig yta och saftig insida.

Laga mat i vakuumförpackade påsar i våra sous-vide ugnar

Sous-vide - precisionsmatlagning

Sous-vide är riktig precisionsmatlagning i lägre ugnstemperatur i vakuumförseglade påsar. Påsarna bromsar upp oxidationen, vilket bevarar smaker, näringsämnen, färger och spänst hos kött, fisk, fågel och grönsaker på ett oöverträffat sätt. Alla av våra sous-vide ugnar har samtliga ångnivåer. Läs mer om sous-vide

Varmluftsugn - en klassiker

Den som inte har ett lika brinnande intresse – eller en mindre plånbok – väljer i stället en ugn med alla de andra funktionerna, men utan just ångan. Varmluften är ju en klassiker vid det här laget, och fungerar utmärkt för den som vill baka flera plåtar med kakor på samma gång.

Självrengörande ugn - pyrolys

Spara massor av tid med en pyrolytisk självrengörande ugn. Ugnen rengörs med bara ett knapptryck. När funktionen aktiveras förvandlas fett och matrester till aska. Ugnen kan dessutom tala om för dig när den behöver rengöras – total renhet utan ansträngning!

Dubbelugn - perfekt om man lagar mycket åt gången

Dubbelugn blir allt vanligare i svenska hem, och det är en praktisk lösning om man lagar mycket mat åt gången eller om man använder ugnen mycket i sin matlagning. Du kan också välja två inbyggnadsugnar.

Hur placerar jag ugnen bäst i köket? 

Placeringen av ugnen är en helt annan fråga. Andreas Andersson som är köksritare på Electrolux Home i Munkedal slår ett slag för upphöjd placering.

- Det blir en mycket bättre arbetsställning och det är viktigt, även om du bara använder ugnen några gånger i veckan, säger han.

Styr ugnen via Electrolux appStyr ugnen via Electrolux app

Med MyElectrolux-appen och CookView-kameran
i ugnen kan du starta, kontrollera och följa din matlagning
var du än befinner dig via din smartphone. 

Fler bra saker att tänka på!

Tänk också på om du behöver en barnsäker ugn, om den ska ha lucklås eller 4-glaslucka. En finess som underlättar matlagningen är ugn med inbyggd matlagningstermometer.

Du kan också hitta nyttig information angående Fläktar via länken nedan till vår fläktguide samt guiden om "spis eller häll"

Välj rätt fläkt

Guide Spis & Häll

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...