Electrolux_hall_spis.jpg

Traditionell spis eller spishäll?

När du ska köpa ny spis eller renovera ditt kök så har du många olika spisar att välja bland. Det finns traditionella spisar med kombinerad ugn och spishällar med separat ugn, som båda har sina fördelar respektive nackdelar. Allt fler väljer separat ugn och häll men det finns fortfarande gånger då den traditionella spisen är att föredra. För att göra ditt köp av spis enklare listar vi här nedan några för- och nackdelar för spis respektive häll.

Traditionell spis

Fördelar

+ En spis kan ha dubbla ugnar, en stor varmluftsugn och en mindre snabbugn.

+ Spisen ger bra förvaring för plåtar i lådan under ugnen.

Nackdelar

- Spisen tar större plats och står en liten bit utskjuten från den övriga köksinredningen.

- Det kommer att bli en liten glipa mellan bänkskiva och spis där smulor lätt ramlar ner.

Modern spishäll

Fördelar

+ Spishällen ger stor frihet när det kommer till placeringen av dina vitvaror. Du kan välja en stor häll som placeras på din köksö medan den separata ugnen placeras i bekväm arbetshöjd på en annan plats i köket.

+ Du får fler valmöjligheter med en spishäll jämfört med en traditionell spis. Hällarna idag kommer med många olika funktioner och detsamma gäller ugnarna, så med separat häll och ugn kan du kombinera fritt, precis efter ditt tycke och smak.

Nackdelar

- Priset blir en aning högre då du måste köpa två vitvaror och eventuellt byta bänkskiva och skåp samtidigt.

Få hjälp att planera köket

Hos oss kan du få hjälp att planera ditt nya kök. Vår egen köksserie Sentens har flera kök anpassade för inbyggnadshällar men självklart även för traditionell spis. Tveka inte att fråga oss om du vill veta mer – Läs mer här!

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...