Electrolux_hall_spis.jpg

Induktionshäll eller glaskeramikhäll?

Med en induktionshäll värms kärlet upp direkt istället för att plattan först ska värmas upp och sedan kärlet. Detta gör att matlagningen kommer att gå mycket fortare. Kärlen på en induktionshäll måste vara av järn eller något annat ferromagnetiskt material; vill man istället använda kärl i till exempel rostfritt stål kan man välja en spishäll i glaskeramik. Vill man ha lite mer känsla och en snygg retro inredningsdetalj kan en gashäll vara det rätta valet.

Känns det svårt att välja när det kommer till valet mellan induktionshäll, glaskeramikhäll eller gashäll? Läs vår guide nedan om de olika alternativen för hjälp i ditt val.

Glaskeramikhäll
Det kan vara svårt att veta vilken spis som passar in i just ditt hem men på Electrolux Home kommer vi tillsammans ta fram den bästa lösningen för dig. I uppsjön av spisar finns bland annat våra glaskeramikhällar. Våra glaskeramikhällar är bland annat utrustade med integrerade touchpaneler för snabb uppvärmning, automatisk avstängning och flera är även utrustade med barnlås. Under glasytan på en glaskeramikhäll har värmeelement placerats och när de värms upp överförs värmen till den valda kokzonen. 

Induktionshäll
Induktionshällar anpassar sig efter dina kastruller och värmer upp dessa snabbt och jämnt. Om det inte står några kastruller på hällen värms inte kokzonen upp. Dessutom förblir den outnyttjade ytan sval vilket gör din induktionshäll säker. Inget kan bränna fast och den eleganta, plana ytan innebär också att det inte finns någonstans för smutsen att ta vägen. Nu kan du tillbringa mindre tid på att rengöra och mer tid till att njuta av maten.

Med induktion är det enkelt att göra små ändringar för att få bästa resultat. Reglerar du kontrollerna på induktionshällen så ändras värmen direkt. Du kan ha exakt rätt temperatur på såsen utan att den bränner vid, och exakt värmereglering innebär att mindre energi går till spillo, vilket är goda nyheter även för dina elräkningar.

Gashäll
Med en gashäll/spis kan du väldigt snabbt få ditt kärl varmt då det placeras direkt över gaslågan. Vissa hävdar att det går snabbare med en gashäll än en induktionshäll, men det skiljer från häll till häll. Det går även snabbt för avsvalningen då ytan som blivit uppvärmd är väldigt liten. Så gashällen kan snabbt bli riktigt varm och även snabbt bli sval. Utmaningen med vissa gashällar kan vara att ha en stabil låg värmenivå om du vill att något endast ska sjuda. Har du inte tillgång till gasnätet kan en inkoppling av gasbehållare bli krånglig, då gasen måste förvaras utomhus i en säker behållare. Men är du påläst och har fastnat för gashällen finns det självklart inget som stoppar dig. Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor eller funderingar.

Få hjälp att planera köket
Hos oss kan du få hjälp att planera ditt nya kök. Vår egen köksserie JKE har exempelvis flera kök anpassade för hällar. Tveka inte att fråga oss om du vill veta mer – Läs mer här!

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...